Een ‘Crewmate’ van klei

Hoe maak je een 'Crewmate' van klei

De poppetjes uit het spel ‘Among Us’ zijn heerlijk simpel van vorm. Hierdoor zijn de ‘Crewmates’ ook erg leuk om van klei te maken…of van fondant voor op een taart of cupcake.

Among Us

De meiden hier in huis zijn helemaal in de ban van het spel ‘Among Us’. Dat is een online strategisch spel die voor zowel oud als jong leuk is om te spelen.

Lees ook: Among Us

Lekker basic

De poppetjes die je in het spel ziet hebben een hele makkelijke vorm. Het is eigenlijk een ovaal met beentjes, schermpje/vizier en een rugtas. De ‘Crewmate’ is hierdoor heel makkelijk zelf na te maken. De meiden tekenen hem dan ook vaak. Maar het poppetje is ook erg leuk om te kleien. Hij mislukt immers niet zo snel, doordat hij zo simpel is.

Klei of fondant

De ‘Crewmates’ kun je ook prima van fondant maken. Dit is erg leuk voor op een verjaardagstaart of op cupcakes. Bij de ‘Crewmates’ van fondant heb ik de delen er af en toe op moeten plakken door even met een licht vochtige vinger langs de achterkant van het schermpje en de rugzak te gaan (echt niet te nat, want dan wordt het een kleurrijke kliederbende en glibberen de delen alleen maar alle kanten op in plaats van dat het op de plek blijft zitten). Ook heb ik van fondant het zwarte deel achterwege gelaten en een zwarte rand om het scherm/vizier heen getekend met een eetbare zwarte stift…dat is met fondant een stuk makkelijker.

Filmpje

In de werkbeschrijving staat stap voor stap hoe je de ‘Crewmate’ van klei kunt maken. Maar soms is het ook gewoon handiger om te zien hoe je iets kunt maken. Daarom heb ik ook een tutorialfilmpje gemaakt. In dit filmpje kun je zien hoe je een ‘Crewmate’ van klei kunt maken.

Aan de slag

Voor het maken van een ‘Crewmate’ van klei heb je het volgende nodig:

  • klei
  • mesje
  • *eventueel hulpmiddelen om de klei beter in model te brengen

Maak eerst een soort platte ovaal.

Snijd de onderkant van het ovaal er af.

Snijd een vierkantje uit de onderkant, zodat er benen ontstaan.

Kneed/modelleer de basis een beetje netjes.

Kneed een klein plat zwart ovaaltje.

Plak deze op het gezicht van de ‘Crewmate’.

Kneed een klein plat wit ovaaltje (een klein beetje kleiner dan het zwarte ovaaltje).

Plak deze op het zwarte ovaaltje.

Maak een rechthoekje in dezelfde kleur als de ‘Crewmate’.

Maak de randjes van het rechthoekje een beetje rond.

Plak het rechthoekje op de rug van de ‘Crewmate’.

Maak jij ook zo’n leuke ‘Crewmate’?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - Hoe maak je een 'Crewmate' van kleiVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

One thought on “Een ‘Crewmate’ van klei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *