Een ‘Crewmate’ knuffel

Crewmate knuffel

De meiden hebben een spel ontdekt: Among Us. En ze zijn er helemaal fan van geworden. Speciaal voor hun maak ik een knuffel van een Crewmate, zodat ze knuffelend over hun favoriete spel kunnen dromen.

Among Us

‘Among Us’ is een strategisch spel voor op de telefoon/tablet/laptop/pc. Als Crewmate moet je korte opdrachten vervullen om te kunnen winnen. Deze opdrachtjes zijn voor jonge kinderen ideaal als fijne motoriek oefeningen. MAAR…er is ook een bedrieger…de Imposter. Deze Imposter moet Crewmates vermoorden en opdrachten saboteren. En soms zijn er zelfs twee Imposters. Het is de taak van de Imposter om de Crewmates uit te schakelen voordat alle taken zijn volbracht en zij hebben gewonnen. Het is de taak van de Crewmates om de opdrachten te vervullen en er achter te komen wie de Imposter is. Wanneer de Imposter ontmaskerd is, hebben de Crewmates  ook gewonnen.

Lees ook: Among Us

Een knuffel

De meiden zijn helemaal wild van dit spelletje. Spelen ze het spel niet online, dan spelen ze het wel in het echt. Omdat ze het zo’n leuk spel vinden, leek het mij grappig om een Crewmate knuffel voor de meiden te gaan maken. Zo kunnen zo al knuffelend over het spel dromen.

3D

De vorm van de Crewmate is eigenlijk heel simpel…en soort ovaal met twee benen en een scherm en een rugtas. Doordat de vorm zo basic is, vond ik het niet mooi genoeg om het knuffeltje uit twee platte delen te laten bestaan en die simpelweg te vullen. Het moest wel 3D worden. Met een strookje langs de buitenkant en binnenkant krijgt het al meer een natuurlijke diepte. Door de onderkant van de benen te voorzien van rondjes, krijgen de benen ook meer een natuurlijke diepte. En verder hoefde ik er enkel nog een rugzak op te maken en een scherm.

Testversie

Nu is dit nog de testversie. Deze versie is gemaakt van stofrestjes en hiermee heb ik gekeken of ik het patroon al kloppend vond of niet. Op zich is het prima zo, maar ik vond dat het scherm toch nog een beetje dikker kon. Ook vond ik dat het rugzakje nog dikker moest worden. En persoonlijk heft van mij het scherm ook niet met transparante tafelzeil. Ik vind het eigenlijk leuker om het scherm van de Crewmate te voorzien van 2 ovaaltjes, zodat er een glans wordt gesuggereerd. De echte versies gaan dus ook een beetje anders worden dan deze versie. Zodra die versie af is, komt die versie ook op de foto uiteraard.

Tutorial filmpje

Ik ben nog van plan om een tutorial filmpje te maken van de ‘definitieve versie’. Hiervoor moet dan natuurlijk wel de stof binnen zijn, want die is nog altijd onderweg doordat de bezorgingen tegenwoordig ‘wat’ langer duren (inmiddels al een week). Ook is het wel praktisch dat de meiden dan niet om mee heen huppelen en ook geen thuisscholing hoeven te krijgen. Hij staat dus in de planning. Het filmpje deel ik straks op mijn YouTube kanaal zodra het klaar is. De link naar het filmpje zal ik hier dan ook in zetten.

Materiaal

Ik heb deze Crewmate gemaakt van fleece. Dit was mijn testversie. Deze testversie heeft een plat scherm, maar wel een met doorzichtig tafelzeil er overheen voor een echt scherm effect. De kleine meid vindt dit fantastisch. Er is nog French Terry onderweg (iets met ‘de bezorging duurt tegenwoordig wat lang’) en daarvan ga ik versies maken met dikkere schermen voor meer 3D effect…maar zonder doorzichtig tafelzeil. Hierop maak ik nog ovaaltjes in grijs en wit voor een glanseffect (zoals je dat in een tekening ook tekent en kleurt).

Patroon

Een patroon voor een Crewmate is prima zelf te tekenen. Let er wel op dat je de stroken passend maakt. Vind je het lastig om zelf een patroon te tekenen? Dan kun je ook een patroon gebruiken. Het patroon kun je vinden in het winkeltje en kosten hier €0,75. In het patroon vind je de delen van de testversie en ook de extra delen van de ‘definitieve’ versie. Zo kun je kiezen of je liever een plat scherm of een dik scherm wilt. De diepte van de rugtas heb ik wel al aangepast in het patroon. Na het afronden van de bestelling en betaling ontvang je een mail met daarin de link naar het patroon. (Vergeet niet het document gelijk op te slaan en uit te printen!)

Aan de slag

Voor het maken van een ‘Crewmate’ knuffel heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • schaar
  • stof
  • spelden
  • garen
  • kussenvulling
  • naald

Knip de gewenste patroondelen uit (met of zonder strook voor het scherm).

Neem de patroondelen over op de stof.

Knip de patroondelen uit de stof. Let op dat je de naadwaarde niet vergeet er bij te knippen.

Knip de gaten uit de twee basisdelen van de Crewmate (scherm en rugtas). Let op! Als je het scherm niet dik maakt, dan kun je dat gat beter niet uitknippen!

*Als je een dik scherm wilt op de Crewmate naai je de uiteinden van de strook voor het scherm op elkaar (met de goede kanten op elkaar).

*Speld de strook langs de rand van het scherm, met de goede kanten op elkaar.

*Naai de strook vast op het scherm.

Speld het scherm (of de strook van het scherm) op de aangegeven plek van de Crewmate (*of in het gat van het scherm met de goede kanten op elkaar).

Naai het scherm vast op de Crewmate. Je kunt dit doen door met zwart garen een brede korte zigzag over de rand te naaien. *Wanneer je een dik scherm maakt, kun je langs de naad de zwarte zigzag naaien, maar het vastnaaien met een rechte steek doen.

Naai de uiteinden van de strook voor de rugtas op elkaar (met de goede kanten op elkaar).

Speld de strook langs de rand van de rugtas, met de goede kanten op elkaar.

Naai de strook vast op de rugtas.

Speld de strook van de rugtas in het gat voor de rugtas.

Naai de rugtas vast op de Crewmate. Je kunt daarna met zwart garen een brede korte zigzag langs de naad naaien.

Speld de lange strook langs de buitenkant van de Crewmate, met de goede kanten op elkaar.

Naai de lange strook vast.

Speld de korte strook langs de binnenkant van de Crewmate (tussen de benen), met de goede kanten op elkaar.

Naai de korte strook vast.

Speld de twee delen van de Crewmate nu aan elkaar, met de goede kanten op elkaar.

Naai de twee delen van de Crewmate nu aan elkaar. Laat een stuk aan de zijkant open als keergat/vulgat en laat de onderkant van de benen ook open.

Speld de rondjes in de onderkant van de benen, met de goede kanten op elkaar

Naai de rondjes in de onderkant van de benen.

Keer de Crewmate binnenstebuiten.

Druk alle naden goed naar buiten.

Vul de Crewmate met kussenvulling. Let er op dat de benen en de rugtas (*en eventueel het scherm) goed gevuld zijn.

Naai het gat dicht met een laddersteek.

Maak jij ook zo’n leuke ‘Crewmate’ knuffel?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Creatieve linkparty

Elke maand is er een Creatieve Linkparty, met elke maand een ander thema. Het creatieve team bestaat uit Emmy (Webkonijn), Melanie (Mel DIY), Elsa en Inge (ElsaRblog) en mijzelf. Vorige week was het thema in de CreaKrea linkparty ‘Celebrations’ en liet ik je zien hoe je strikjes van kunstleer kunt maken.

Deze maand is het thema ‘3D’ aan de beurt in onze vernieuwde Creatieve Linkparty en maakte ik een Crewmate knuffel. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij alle teamleden (hun link vind je onderaan in dit bericht).

Bewaren voor later

Pinterest - Crewmate knuffelVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. De linkparty vind je overigens niet alleen hier, maar ook bij de andere teamleden. En ook zij hebben een leuke creatie binnen dit thema gemaakt…

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


4 thoughts on “Een ‘Crewmate’ knuffel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *