Fruitige cocktail decoratie

Fruitige cocktail decoratie

Soms heb je gewoon behoefte aan een beetje meer vrolijkheid. Een vrolijke fruitige cocktail (wat meestal een mocktail is) helpt dan absoluut. En met deze decoratie wordt het toch wel een hele vrolijke boel.

Cocktail of mocktail

Ik wordt altijd zo vrolijk van het maken van een cocktail of mocktail. Al die mooie kleuren en heerlijke geuren, maken mij spontaan blij. Voor de meiden heb ik zelf een receptenblad gemaakt voor een mocktail, zodat ze deze zelf kunnen maken. Maar een cocktail of mocktail is pas echt af wanneer het glas mooi versierd is. Daarom maakte ik gezellige fruitige cocktail decoratie. 

Parapluutjes

Toen ik nog achter de cocktailbar werkte in mijn studententijd, decoreerden wij het drankje vaak met leuke rietjes en parapluutje. Ik wilde daarom ook zelf eens een paraplu-rietje maken. Wanneer je niet te groot knipt, blijft hij redelijk goed op het rietje. Knip je te groot of zit je er veel aan (waardoor het ietsje uitscheurt), dan valt deze op het glas…wat ook nog gewoon gezellig staat. Zo is je glas ook gelijk beschermd tegen vliegjes die mee willen genieten 😉

strawies - sea dragonGebruik je graag herbruikbare rietjes? Strawies heeft super leuke rietjes van rvs in verschillende kleuren en ook nog eens verschillende soorten. Ze hebben zelf gebogen rietjes…dat vind ik toch net iets mooier staan in een cocktail. Mijn favoriete rietjes? De Sea Dragon (hoe kon het ook anders met een dino/draken fan hier in huis)! Deze zijn zo heerlijk vrolijk van kleur.

Onderzetters

Omdat je de tafel ook mooi netjes wilt houden, kan een onderzetter geen kwaad, plus dat het gelijk vrolijk staat. Met een parapluutje en een onderzetter drink je de cocktail of mocktail geheel in stijl. Het wordt er gelijk een vrolijke boel van…en dat ligt echt niet aan de alcohol 😉

Spelen

De onderzetters blijken multifunctioneel. Na het drinken van onze mocktails bedacht de kleine meid dat ze er ook prima mee kon spelen in haar speelkeukentje. Ze heeft al nu heel veel fruitsalades, smoothies en mocktails gemaakt.

Materiaal

De parapluutjes maakte ik van ‘gewone’ A4-papier. De onderzetters zijn gemaakt van vilt. Vilt is namelijk lekker zacht waardoor het de tafel goed beschermd. Ook absorbeert vilt goed. En als ze vies zijn geworden kunnen ze gewassen worden. 

Patroon

Het patroon is in het winkeltje te vinden en kost hier €0,75. Het document is na voltooiing van de bestelling en de betaling te downloaden. Het patroon bestaat uit 6 soorten fruit: sinaasappel, citroen, kiwi, pitaja, watermeloen en ananas…tropische vruchten dus.

Aan de slag

Voor het maken van fruitige cocktail decoratie heb je het volgende nodig:

  • patroon/printable
  • papier
  • rietjes
  • vilt
  • schaar
  • garen
  • *eventueel textiellijm om alles op de plek te houden tijdens het naaien
  • *eventueel textielstift om de lijnen en pitjes te tekenen voor het naaien
Parapluutjes

Print de zes rondjes uit.

Knip de rondjes zo netjes mogelijk uit.

Vouw ze dubbel over de onderbroken lijnen, om en om naar binnen en naar buiten. Wanneer je met de goede kant naar buiten vouwt, maak je een klein knipje (de helft van de diameter van het rietje) in het midden…haaks op de vouw.

Steek het rietje er door.

Onderzetters

Gebruik een rondje eerst als patroon (puur voor de omtrek) en neem deze over op de kleur van de schillen.

Knip de rondjes van vilt uit.

Maak nu iets kleinere rondjes die je over gaat nemen op de kleuren van het vruchtvlees.

Voor de kiwi en de ananas maak je nog twee lichte rondjes, hiervoor heb ik een klosje gebruikt als maat (die had ik toch al bij de hand 😉 ).

Naai lijnen op het vruchtvlees van de sinaasappel, citroen en ananas (van ananas niet helemaal tot de rand). Dit heb ik gedaan met een smalle zigzag, zodat de lijnen goed zichtbaar zijn. Ik heb de lijnen er overigens eerst op getekend met textielstift (en deze toen ook gefixeerd).

Naai alle pitjes op het vruchtvlees. Let er bij de kiwi op dat je de pitjes net buiten het rondje gaat naaien. Ik heb de pitjes er ook eerst op getekend met textielstift.

*Plak de kleine rondjes op het vruchtvlees.

Naai de rondjes vast door met een zigzagsteek over de rand te naaien.

*Plak de rondjes van het vruchtvlees op de schillen.

Naai de rondjes vast door met een zigzagsteek over de rand te naaien. Let er hierbij op dat je voor de onderdraad de kleur van de schil neemt en bovendraad de kleur van het vruchtvlees. Bij de sinaasappel, citroen en watermeloen heb ik deze bovendraad gebroken wit genomen, omdat je bij de doorsnede van deze vruchten ook een lichte lijn ziet tussen de schil en het vruchtvlees.

Maak jij ook zo’n leuke fruitige cocktail decoratie?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Ilse van Kreanimo, Melanie van MelDiy, Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf. Vorige week was het thema ‘Snakes’ en liet ik je zien hoe je een slang met knopen kunt maken.

Deze week is het thema ‘Fruit’ aan de beurt en maakte ik fruitige cocktail decoratie. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - fruitige cocktail decoratieVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 thoughts on “Fruitige cocktail decoratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *