Een midweekje naar Weerterbergen

Weerterbergen

Vorig jaar zijn we in de voorjaarsvakantie naar het zuiden van Nederland gegaan. We vonden dat we wel een midweekje naar Weerterbergen hadden verdient na al ons harde werken in het huisje.

Lees ook: Huis te koop…en binnen 1,5 week verkocht!

Een vakantiepark kiezen

Faciliteiten 

We wilden in ieder geval in een huisje op een vakantiepark. We besloten op de website van Roompot te zoeken. Hier kun je aangeven wat je allemaal van je huisje verwacht en wat je van het park verwacht. Wij wilden een zwembad op het park, dat was een must. Er moest ook een supermarktje zijn en eetgelegenheid. Verder moest het huisje rookvrij zijn, drie slaapkamertjes hebben en een redelijk ruime keuken. We kwamen al snel uit op het park Weerterbergen in Weert, dit ligt in het zuiden van Nederland.

Extra faciliteiten

We konden aangeven dat we ook een kinderstoel en bolderkar wilden gebruiken. Een kinderbedje was ook een optie, maar voor ons niet handig. Ook konden we kiezen welk huisje ons het meest aansprak. Wij kozen voor een huisje zo dicht mogelijk bij de faciliteiten van het park. Hierdoor stonden we ook aan het water…wat was dat leuk! Al hadden we daar in de zomervakantie niet voor gekozen, omdat de kleine meid nog niet kon zwemmen.

Het huisje

Slaapkamer in WeerterbergenDe slaapkamers

Het huisje was ruim voor een vakantiehuisje…zelfs de slaapkamers waren ruim en dat kwam goed uit. Zo kon het tweede bed uit het ene slaapkamertje mooi naast onze twee bedden staan, zodat we een groot bed hadden. Dat is wel prettig, want ergens in de nacht wordt de kleine meid wakker en komt dan bij ons te liggen zodat ze Een bed op de grond in Weerterbergenweer verder slaapt. In haar kamertje legden we twee matrassen op de grond, zodat ze veilig lag en lekker kon bewegen in haar slaap. De grote meid lag in de kamer met het stapelbed, die voor haar alleen ook ruim genoeg was.

Lees ook: Co-sleeping

Extra’s

Het leukste vonden de meiden nog wel het bad, daar hebben ze dan ook volop gebruik van gemaakt. Wijzelf vonden de vaatwasser wel erg fijn, zo bleef er meer tijd over om iets leuks te doen in plaats van huishoudelijke taken…het is immers vakantie.

Eendjes

Eendjes voeren in WeerterbergenEn omdat het huisje aan het water stond, kwamen de eendjes gezellig bij ons huisje kijken. Uiteraard wilden de meiden gelijk eendjes voeren. Dat was geen probleem, we hoefden er zelfs het huisje niet voor uit, maar konden zo door het raam voeren.

Het dorp in

Op zoek naar schaatsen

Op de dag van aankomst was het al koud en vroor het goed buiten. De schaatskriebels waren enorm aanwezig. Mijn man had alleen geen schaatsen mee (de rest wel), omdat hij ze niet kon vinden en ze eigenlijk ook iets te krap waren. We besloten de volgende dag het dorpje Weert in te gaan om op zoek te gaan naar schaatsen, zodat we met zijn viertjes konden schaatsen voor het huisje. De juiste schaatsen in zijn maat hebben we niet gevonden, maar we kwamen wel bij een prachtige oude kerk.

De oude kerk

Oude kerk in WeertDeze kerk was al eeuwen oud en had een prachtige toren. Toen we naar Oude kerk in Weert (orgel)binnen liepen om een kijkje te nemen, speelde er een mevrouw op de orgel. De kleine meid was helemaal onder de indruk van het spel. Telkens wanneer het liedje afgelopen was, fluisterde ze “affelopen, nieuwe”.  De traantjes stonden bijna in haar oogjes. De grote meid vond vooral de beelden en het glas in lood heel indrukwekkend. ZeIn de oude kerk in Weert vroeg wie dat waren en wat ze deden. Ik heb zo goed mogelijk haar alles proberen uit te leggen, maar als niet-gelovige die enkel naar een Christelijke basisschool is geweest, viel dat nog niet altijd mee.

‘Shoppen’ en lunchen

Na het indrukwekkende bezoekje liepen we nog even verder door het dorp, nog steeds op zoek naar schaatsen. De schaatsen hebben we dus niet gevonden, maar we hebben ons wel vermaakt in de speelgoedwinkel en hebben gezellig geluncht. Het rondlopen in zo’n oud dorp is absoluut geen straf, wat een prachtige gevels.

Schaatsen op natuurijs

Schaatsen op natuurijs in WeerterbergenOndanks dat mijn man dus geen schaatsen heeft kunnen vinden, hebben we toch even op het ijs gestaan; mijn man op zijn schoenen en zijn drie dames op de schaatsen.  Dat het huisje zo dicht aan het water stond was dus erg handig, want wij hadden zo de schaatsbaan in de achtertuin. Wat hebben we toch een geluk gehad dat we op natuurijs hebben kunnen schaatsen tijdens de vakantie. Dat was toch wel een van de hoogtepunten.

Op het park

Zwemmen

Op het park Weerterbergen hebben wij ons ook prima kunnen vermaken. Het zwembad was ruim en had zelfs een golfslagbad.  en in de ruime familiekleedkamer stond zelfs een box, die zijn dienst bewees voor onze kleine nieuwsgierige deugniet (kon ik mij tenminste ook even rustig omkleden zonder achter haar aan te hoeven vangen). Het enige minpuntje is de hoeveelheid chloor in het water. We hadden alle vier de volgende dag nog last van onze ogen en de kleine meid had zelfs helemaal rode beentjes door de hoeveelheid chloor in het peuterbadje…arme meid.

Vermaak

Ook hebben we gezellig met ons viertje gebowld en hebben we nog even een rondje minigolf gespeeld met blacklight. Maar het leukst vonden de meiden toch wel de hal waar Koos Konijn zich bevond. Hier staat een podium, spelen ze muziek, er staat een groot klimtoestel (a la Ballorig) en er is een heuze klimwand.

Eten

Ook het eten was lang niet slecht. Je kunt er patatjes eten (of afhalen), een pizza eten in de pizzaria, een pannenkoek verorberen in het pannenkoekenrestaurant bij het podium van Koos Konijn, je rond eten in het buffetrestaurant of gezellig a la carte dineren in het restaurant. Voor elk wat wils dus en genoeg afwisseling voor een midweekje, zodat je niet hoeft te koken.

Naar de Efteling

Omdat we toch al in het zuiden van het land waren, kon een dagje Efteling natuurlijk niet ontbreken. Het was ontzettend koud die dag, maar daar kun je je gelukkig goed IJsfontijn in Eftelingtegen kleden. De enorme kou zorgde wel voor prachtige ijsfontijnen. IJswaterval in EftelingEn de waterval bij Pandadrome was ook fantastisch om te zien met al dat ijs. Het enige nadeel was dat de achtbanen gesloten waren vanwege de kou. Maar het grote voordeel was de belachelijk korte wachtrijen…al kon je dat niet echt een rij noemen. We konden eigenlijk telkens gewoon door lopen; ideaal! En nog een voordeel is dat we een goed excuus hebben om op korte termijn weer naar de Efteling te gaan.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

2 thoughts on “Een midweekje naar Weerterbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *