Een monster slaapzak

monster slaapzak

Een slaapzakje kan kinderen helpen lekker warm te worden en om zich fijn geborgen te voelen. Maar pas op, want de monster slaapzak eet graag kinderen! 😉

Warm en geborgen

Wanneer het ‘s avonds wat koud is, is het heerlijk om lekker op de bank te liggen met een kleedje, zodat je het lekker warm en knus hebt. Dat is niet alleen voor jou fijn, maar ook voor je kleine. Maar kleine kinderen hebben vaak ‘ruzie’ met een kleedje, ze liggen nooit echt goed. En als ze na veel getrek eindelijk toch acceptabel liggen, liggen ze al snel niet goed meer doordat kleine kinderen moeilijk stil kunnen liggen. Een slaapzakje is dan ideaal, want die zit gelijk goed. En wanneer ze wat bewegen, blijft hij ook gewoon goed liggen…tenzij er mee wordt gekropen natuurlijk.

Een slaapzakje is ideaal om snel mee op te warmen na het buiten spelen of om knus op de bank een tekenfilmpje te kijken of lekker warm een flesje te drinken voor het slapen gaan. Ook hebben we hem veel gebruikt in de buggy. Ze kon dan niet haar gordel om, maar dat was ook niet nodig. Vooral toen we een midweekje weg gingen (en ook naar de Efteling gingen) terwijl het ontzettend vroor, was de monsterslaapzak een hele fijne uitkomst. En in de bolderkar heeft ie ook al heel wat kilometers meegereisd.

Monster

Je kunt een slaapzak natuurlijk gewoon ‘normaal’ maken, maar je kunt hem ook helemaal naar eigen smaak maken. Hier hebben we een meisje die dol is op monsters, draken en dino’s. Dan is een eigen monster-slaapzak veel leuker dan zo’n ‘gewone’…vooral omdat hij je ‘op eet’.

Materiaal

Omdat de binnenkant fijn moet voelen, heb ik deze van katoen gemaakt. Zo glijden de benen er ook makkelijk in. De buitenkant heb ik van fleece gemaakt, omdat dit lekker warm is.

Patroon

Het patroon kun je zelf tekenen aan de hand van de beschrijving die in het document staat. Omdat je het patroon zelf moet tekenen, is hij gratis. Het patroon is te vinden in het winkeltje en kost dus €0,00. Wanneer de bestelling is voltooid, ontvang je het patroon via de mail. 

Aan de slag

Voor het maken van een monster slaapzak heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • patroonpapier
  • meetlint
  • potlood
  • stof (fleece en katoen)
  • schaar
  • garen
  • spelden/wonderclips
  • biaisband

Teken het patroon aan de hand van het document.

Neem het patroon over op de stof (katoen en fleece).

Knip alle delen uit (voeg naadwaarde toe aan het monstertje)

Vouw de witte strook fleece in de lengte dubbel en teken op de dichte kant een brede zigzag die tot het midden van de strook komt.

Naai over de zigzaglijn.

Knip de driehoekjes aan de dichte kant er uit.

Keer de strook binnenstebuiten en druk goed in de puntjes.

Naai de strook dicht aan de open kant.

Hetzelfde doe je nu met de gekleurde strook fleece, zodat deze ook mooie nette puntjes heeft.

Naai de pupillen op de ogen, met een zigzag over de rand is het netst qua afwerking.

Vouw de zijkanten van het monstertje (die van fleece) naar binnen, zodat het lijfje ontstaat.

Leg de ogen op de gewenste plek en speld deze vast.

Naai de ogen op het lijfje, met een zigzag over de rand is het netst qua afwerking.

Naai de gekleurde strook met punten aan de rechte zijkant van het fleece vast (met de rechte kant langs de rand, op de goede kant).

Naai de rechte zijkanten op elkaar met de strook met punten er tussen…met de goede kanten dus op elkaar.

Vouw hem zodanig dat er een ‘mond’ ontstaat en de naad netjes in het midden zit.

Naai de onderkant dicht.

Keer de zak binnenstebuiten.

Naai van het katoen de rechte zijkanten op elkaar (goede kanten op elkaar).

Vouw hem zodanig dat er een ‘mond’ ontstaat en de naad netjes in het midden zit.

Naai de onderkant dicht.

Schuif de katoenen zak in de zak van fleece.

Speld de beide delen langs de ‘mond’ aan elkaar.

Naai de delen vast aan elkaar, dicht langs de rand.

Naai de tanden langs de ‘mond’ vast, dicht langs de rand. Laat de tanden elkaar bij de uiteinden ietsje overlappen en naai de overlapping nog even netjes op elkaar met een zigzag.

Werk de ‘mond’ netjes af met een biaisband. Knip eventueel vooraf even dicht langs de naad, zodat het biaisband er mooi omheen valt.

Maak jij ook zo’n leuke monster slaapzak?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - monster slaapzakVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

2 thoughts on “Een monster slaapzak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *