Een no sew heksenrokje

no sew heksenrokje

Deze no sew heksenrokje is super leuk om te maken. En hij is zelfs zo simpel dat jouw kind hem zelf zou kunnen maken.

No sew

Dit heksenrokje hoef je niet te naaien. Het is namelijk niets meer dan een knooptechniek. Dus ondanks dat je met stof werkt, is het eigenlijk een knutselwerkje. Het leuke aan dit rokje is dat kinderen hem ook zelf kunnen maken. Je eigen rokje maken is toch wel heel erg leuk.

Een complete outfit

Alleen een rokje maakt natuurlijk nog geen heks. Je kunt op dezelfde manier ook nog bijpassende mouwtjes maken, zodat het meer een geheel wordt. Verder doe je er lekkere gestreept kniekousen of een gestreepte maillot onder en een zwart truitje op de rok. Oh…en een heksenmuts maakt het natuurlijk helemaal af.

Het patroon

het patroon bestaat uit strookjes van 5 cm breed en 2x zo lang als je het no sew heksenrokje wilt hebben. Hoe veel stroken je nodig hebt, hangt heel erg af van de omtrek van de taille en de dikte van het katoen…al zou ik een lekkere dunne katoen kiezen, zodat de knopen niet zo dik worden.

De stof scheuren

Katoen kun je knippen, maar je kunt het nog makkelijker scheuren. Het voordeel is dat je de stroken zo overal even breed houdt en dat het lekker vlot gaat. Je hoeft alleen maar een beginnetje te knippen en dan kun je gewoon verder scheuren. De losse draadjes moet je er dan nog wel even afhalen.

Nu heb je stof waarbij de draad niet van links naar rechts loopt, maar zigzaggend van boven aar beneden. Deze losse draden moet je er niet af trekken, maar netjes knippen…anders wordt de strook steeds dunner 😉

Geen precisiewerk

Omdat het katoen geknoopt wordt en de stroken een beetje alle kanten op springen, komt het scheurwerk en knipwerk echt niet op een centimeter aan. Probeer bij het knopen wel de lus precies bij de helft te maken, zodat je niet te veel lengteverschil per strook krijgt.

Aan de slag

Voor het maken van een no sew heksenrokje heb je het volgende nodig:

  • meetlint
  • schaar
  • katoen
  • elastiek

De rok maak je op dezelfde wijze als de ‘no sew petticoat‘. Ik heb bij het no sew heksenrokje de stroken alleen niet geknipt, maar gescheurd. Zo krijgt het een extra rafelig effect. Ook heb ik de rok niet afgewerkt met en lintje, maar gewoon basic gehouden. En de stroken zijn minder breed, namelijk 5 cm.

Voor de mouwen kun je nog rafelmouwtjes maken op dezelfde manier als het rokje. Deze draag je dan aan de bovenarmen of om de pols (om de pols kun je de rafels het beste vrij kort houden). Zo is de outfit iets completer.

Maak jij ook zo’n leuk no sew heksenrokje?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - no sew heksenrokjeVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *