Bloedende kaarsen

Bloedende kaarsen

Heb je binnenkort een griezelfeest? Of vier je gezellig Halloween? Met deze bloedende kaarsen maak je de feestruimte extra griezelig.

Decoratie

De kaarsen zijn eigenlijk bedoeld als decoratie. Tijdens een Halloween feestje (of een kinderfeestje met een griezelthema…of een ander griezelfeest) is het erg leuk om de ruimte in een beetje enge sfeer te maken. Zet een paar van deze bloedende kaarsen her en der in groepjes verspreid door de ruimte. Gebruik je de kaarsen puur decoratief en steek je ze niet aan? Dan kun je ze elke keer weer opnieuw gebruiken.

Vuur

Wanneer je de kaarsen aansteekt zal het bloederige effect langzamerhand verdwijnen…wat het eigenlijk best zonde maakt om ze aan te steken. Als je kaarsjes wilt die ‘bloeden’ bij het aansteken, dan kun je het beste rode kaarsen nemen en die tot de lont dopen in zwart kaarsvet.

Let er met brandende kaarsen ook op dat ze uit de buurt van kinderen staan, dat ze stevig staan, dat het kaarsvet opgevangen wordt en dat er niets in de buurt staat/hangt wat kan branden. Hoe leuk spinnenwebben ook staan bij kaarsen, het is gevaarlijk om ze in de buurt van brandende kaarsen te gebruiken. Om er voor te zorgen dat kaarsen stevig staan op hun ondergrond, laat ik altijd een paar flinke druppen kaarsvet vallen op de ondergrond en zet ik de kaarsen er snel bovenop. Zo gebruik je het kaarsvet als lijm.

Knutselen met kinderen

Spelen met vuur is gevaarlijk en spelen met kaarsvet is ook best link. Het kaarsvet wordt namelijk heel heet en kan voor flinke brandwonden zorgen. Wil je dit toch graag met kinderen maken, doe het dan heel gecontroleerd en vooral SAMEN. Hier hebben de meiden ook ieders een kaarsje mogen maken, maar echt niet alleen. Hier deden we het aan het aanrecht en stonden zij op de Tripp Trapp stoel terwijl ik achter hen stond. De rode kaars hadden wij samen vast, zodat ik de controle over de kaars zou behouden. Hun andere hand moesten ze voor het aanrecht houden, zodat ze niet met hun hand in de buurt van het vallende kaarsvet zouden komen. Dit hebben ze heel netjes gedaan en ze zijn heel trots op hun mooie bloedende kaars.

Aan de slag

Voor het maken van bloedende kaarsen heb je het volgende nodig:

  • rode kaars (die volledig rood is en niet alleen een rode buitenkant heeft)
  • zwarte kaarsen (in verschillende groottes)
  • bakpapier
  • aansteker

Zet de ‘hoofdkaars’ op bakpapier.

Steek de rode kaars aan.

Wacht tot de rode kaars een beetje begint te smelten.

Drup het rode kaarsvet op de ‘hoofdkaars’. Let er hierbij op dat je niet op de lont gaat druppen, maar dat je wel direct om de lont kaarsvet drupt. Begin bij het druppen op de rand van de kaars, zodat het over de rand loopt. Daarna ga je langzaam naar de lont. Op die manier lijkt het meer alsof het ‘bloed’ is overgelopen. Let op dat je de vlam niet te veel in het kaarsvet laat komen, want hierdoor krijg je roetvorming in het kaarsvet.

Laat het kaarsvet goed drogen.

Tip: Plaats de kaars op een ondergrond die vies mag worden. Zet het bijvoorbeeld op een mooie schaal/plankje/boomstammetje. Voor een extra bloederig effect kun je ook een plas bloed op de ondergrond maken van rode hoogglans verf.

Maak jij ook zulke leuke bloedende kaarsen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - bloedende kaarsenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *