Repo! The Genetic Opera

Repo! The Genetic Opera

Ik beken: ‘Repo! The Genetic Opera’ is een van mijn twee ‘guilty pleasures’ wanneer het gaat om films. Ik houd van donkere, grimmige horror verhalen. En dan is dit er een met humor en prachtige liedjes.

Het verhaal in het kort

Nathan heeft ooit de grote liefde van iemand met veel macht gestolen. Roti Largo nam wraak op Nathan door haar door hemzelf te laten vermoorden…terwijl zij zwanger was. Zijn dochter heeft hij kunnen redden, maar hij heeft zichzelf nooit kunnen redden. Zijn schuldgevoel heeft hem een slaaf gemaakt van de machtige Roti. Roti maakt van hem een schuldeiser die letterlijk over lijken gaat. Hij moet namelijk de organen collecteren van de mensen die hun nieuwe organen niet netjes hebben afbetaald.

Pluspunten

Grimmige sfeer

De film is heerlijk duister; niet alleen het verhaal is duister, maar ook de beelden. Zo kom je helemaal in ‘the mood’ om lekker te griezelen.

Horror met een knipoog

Bij de meeste horrorfilms wordt de spanning opgebouwd tot aan het einde. Dat is in ‘Repo! The Genetic Opera’. Deze film heeft eigenlijk meer een gruwelijk verhaal als leidraad waarbij de spanning constant onderbroken wordt door kleine grapjes.

Toffe liedjes

Nu ben ik niet echt fan van film die bol staan van liedjes. Musicals zijn dan ook niet echt mijn ding. Maar deze film heeft dus weer stoere rocknummers in combinatie met opera…tja, dat vind ik dan wel weer heel gaaf.

Stripboek

Het verhaal wordt niet alleen aan de hand van lidjes verteld, maar ook aan de hand van korte strips. Zo krijg je echt een stripboek gevoel.

Minpunten

De cast

Hoofdzakelijk is de film best goed gecast. Alleen de kinderen van Roti vind ik niet echt denderend gecast. Wanneer zij zingen gaat dit dan ook een beetje ten koste van de sfeer.

Mijn mening

De kennismaking

Ik leerde ‘Repo! The Genetic Opera’ kennen door een tutorial over de ogen van ‘Blind Mag’. Ik vond ze zo tof dat ik nieuwsgierig werd naar wie die ‘Blind Mag’ nu zou zijn. Uiteindelijk stuitte ik op een filmpje met een van de liedjes uit de film. Ik was gelijk verkocht. Die film moest ik hebben! Ondertussen heb ik de film al zo vaak gezien dat ik het niet eens meer kan tellen en ken ik de tekst volledig uit mijn hoofd. Yep, deze film kijk ik wel een paar keer per jaar. Met ‘Repo! The Genetic Opera’ kom ik ook helemaal ‘in the mood’ voor Halloween.

De zangkunsten

Toen ik de film voor het eerst zag was ik verbaasd over de zangkunsten en het acteertalent van Anthony Stewart Head (hem ken je misschien nog wel van ‘Buffy The Vampire Slayer’ en Paul Anthony Sorvino (hem ken je wellicht van Goodfellas en ‘Law & Order’. Dit had ik nooit achter hen gezocht. Het meest bijzonder om te zien was dat Sarah Brightman (haar ken je van verschillende prachtige nummers, waaronder ook het duet met Andrea Bocceli) de rol van Blind Mag speelt. Haar stem past prachtig bij de film. En ook de zangstem van Alexa Ellesse Vega (die je misschien kent van Spy kids) viel mij helemaal niet tegen.

Het verhaal

Het verhaal wordt op verschillende manieren verteld: liedjes, een ‘narrator’ (die overigens ook zingt en een rol in het verhaal speelt) en de stripverhalen tussendoor. Samen vormen ze een prachtig geheel. Het verhaal krijgt meer diepgang naarmate het verhaal verder gaat en zo krijg je steeds meer medeleven voor de verschillende karakters in de film.

Twijfel je nog?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan heb ik hier de trailer voor je.

Meer tv verhalen?

Wil je meer lezen over ons kijkgedrag? Of weet je echt niet meer wat je moet kijken? Kijk dan vooral even op ‘Mama kijkt tv’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *