Een regenboog cupcake

Regenboog cupcakes

Deze cupcakes zijn niet alleen een regenboog aan de buitenkant, maar ook nog eens een regenboog aan de binnenkant. Kinderen houden van al deze heerlijk feestelijke regenboogkleuren.

Regenboog

Kinderen houden van kleur. Hoe meer kleur, des te beter het vaak is. Bij cupcakes is dat al helemaal waar. Zo wil de grote meid altijd een regenboogtaart als basis van haar verjaardagstaart. Nu gingen we voor regenboog cupcakes en versierden we ze ook gelijk als een lucht met wolkjes en een regenboog. Deze maakten we overigens toen de kleine meid jarig was…omdat we het dit jaar niet echt konden vieren (toen was er nog een vrij strenge lock down).

Interne regenboog

Om een regenboog aan de binnenkant te maken, heb je voedselkleurstof nodig. Je hebt enkel geel, rood en blauw nodig. Het beslag verdeel je in 7 delen om zo alle kleuren van de regenboog in een apart bakje te maken. Het gekleurde beslag schep je dan laagje voor laagje in de vormpjes. rood = een aantal druppen rood (niet te weinig, want dan wordt het meer roze) oranje = een beetje rood en 2 keer zo veel geel (rode kleurstof is sterker) geel = een aantal druppen geel groen = een beetje blauw en 3 keer zo veel geel (blauwe kleurstof is veel sterker) blauw = een paar druppen blauw indigo = een beetje blauw en een beetje rood (rood per drup toevoegen en roeren tot je de juiste kleur hebt) violet = een beetje blauw en 2 keer zo veel rood (blauwe kleurstof is sterker)

Botercrème

Om de cupcake mooi op te maken heb je iets nodig wat plakt. Botercrème plakt ontzettend goed en is ook nog eens heel lekker. De botercrème hebben wij blauw gemaakt, omdat de meiden van blauw houden en omdat dit de kleur van de lucht is. Je krijgt er overigens ook nog eens een mooie blauwe tong van 😉

Snoepjes als decoratie

De rest van de decoratie is eigenlijk gewoon snoep. De regenboog is een gestreept fruitmatje, de wolken zijn groepjes mini marshmallows, de ogen zijn suikeroogjes en de mond is een fruitveter. Je kunt er nog een bloemetje aan toevoegen om zo een zonnetje na te bootsen, maar dat is niet noodzakelijk.

Verjaardag

Deze cupcakes zijn ontzettend leuk om tijdens een verjaardag uit te delen in plaats van een stuk taart. Ook zou je een regenboogtaart kunnen maken en dan er nog regenboog cupcakes bij serveren voor de kinderen. Je kunt deze regenboog cupcakes ook gaan maken tijdens een kinderfeestje. Ze zijn namelijk vrij makkelijk te maken. Of maak deze vrolijke cupcakes gezellig als traktatie.

Het recept voor regenboog cupcakes

Ingrediënten
 • 250 gram meel
 • 125 gram suiker
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
 • 2 eieren
 • 1 dl melk of slagroom
 • 1 el vanille aroma
 • voedselkleurstof (rood, geel en blauw)
 • botercrème (250 gram bakboter, 250 gram poedersuiker, 2 el lauw water)
 • mini marsmallows (witte)
 • fruitmatje (gestreept)
 • taartdecoratie bloem (geel voor de zon)
 • suikeroogjes
 • fruitveter
Bereiding

Doe meel, suiker, vanillesuiker en bakpoeder in een kom.

Maak een kuiltje in het midden.

Doe de boter, eieren, melk/slagroom en vanille aroma in het kuiltje.

Klop het mengsel luchtig met een mixer.

Verdeel het beslag in 7 bakjes om het beslag om te toveren in de kleuren van de regenboog.

Schep de kleuren om de beurt in de vormpjes (eerst violet en als laatste rood als je de regenboog een beetje realistisch wilt houden).

Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden (test even met een prikker bij 25 minuten).

Maak ondertussen de botercrème.

Wanneer de cupcakes klaar zijn en goed afgekoeld zijn, kun je de botercrème op de cupcakes spuiten/smeren. Wij hebben het er gewoon met een kindermesje er op gesmeerd, zo konden ze hun eigen cupcake versieren.

Vouw het fruitmatje in een boog en zet deze op de cupcake.

Plak de mini marshmallows om de uiteinden van de regenboog vast in de botercrème.

Maak de fruitveter een beetje korter, zodat hij groot genoeg is voor een mondje.

Druk het mondje en de ogen in de botercrème.

Voeg eventueel nog het eetbare bloemetje toe als knipoog naar de zon.  

Maak jij ook zo’n heerlijke regenboog cupcake?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel jouw creatie vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf. Vorige week was het thema ‘Circles’ ik je zien hoe je kleurencirkel en een witte regenboog proef kunt maken.

Deze week is het thema ‘Clouds’ aan de beurt en maakten we vrolijke regenboogcupcakes. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - regenboog cupcakesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

5 thoughts on “Een regenboog cupcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *