Een zeemeermin slaapzak

zeemeermin slaapzak

Lekker op de bank knoezelen in je eigen slaapzakje. En ondertussen transformeer je jezelf in een prachtige zeemeermin. De grote meid is helemaal blij met haar zeemeermin slaapzak.

Stiekem een beetje jaloers

Toen ik een monsterslaapzak had gemaakt voor de kleine meid, was de grote meid achteraf toch een beetje jaloers…ook al houdt ze niet echt van monsters. Dus ging ik voor de grote meid ook een slaapzak maken, zodat ook zij lekker warm om de bank kan knoezelen voor de tv…of lekker warm in de bolderkar kan zitten. Dan kunnen ze samen de blits maken;) 

Zeemeermin

Omdat de grote meid monsters dus eigenlijk niet zo heel leuk vindt en ze wel dol is op zeemeerminnen, maakte ik er een in de vorm van een zeemeerminnenstaart. Nu kan ze zelf een zeemeermin zijn.

Materiaal

Omdat de binnenkant fijn moet voelen, heb ik deze van katoen gemaakt. Zo glijden de benen er ook makkelijk in. De voering heb ik van fleece gemaakt, omdat dit lekker warm is. De buitenkant is gemaakt van fleece en schubbenstof, omdat dit natuurlijk erg leuk is met een zeemeerminnenstaart.

Patroon

Het patroon kun je zelf tekenen aan de hand van de beschrijving die in het document staat. Omdat je het patroon zelf moet tekenen, is hij gratis. Het patroon is te vinden in het winkeltje en kost dus €0,00. Wanneer de bestelling is voltooid, ontvang je het patroon via de mail. 

Aan de slag

Voor het maken van een zeemeermin slaapzak heb je het volgende nodig:

 • patroon
 • patroonpapier
 • meetlint
 • potlood
 • stof (fleece, katoen en eventueel ‘schubbenstof‘)
 • schaar
 • garen
 • spelden/wonderclips
 • biaisband

Teken het patroon op papier. Let er op dat je telkens de kleinste, middelste of grootste maten pakt die vermeld staan. Zo blijft de staart een beetje in verhouding.

Knip het patroon uit.

Neem de delen over op de juiste stoffen, zoals aangegeven is op het patroon.

Knip alle stofdelen uit.

*Naai de twee delen stof met schubbenmotief op de twee staartdelen van fleece.

Naai de bovenkant van de staart er op en de staartvin er onder (de delen van fleece), met de goede kanten op elkaar. (2x)

Naai de naden plat.

Leg de twee staarten op elkaar, met de goede kanten op elkaar.

Naai de staart langs de rand dicht, maar laat de bovenkant open.

Zoom de bovenkant enkel om. *Naai eventueel elastiek achter het midden van de bovenkant van de staart (trek het elastiek strak tijdens het naaien),zo krijg je van die mooie rimpeltjes aan de voorkant.

Keer de zeemeerminnenstaart binnenstebuiten.

Naai de katoenen delen op dezelfde manier aan elkaar (bovenkant van de staart bovenaan de staart, staartvin aan de onderkant van de staart, naden plat naaien).

Naai de twee katoenen staarten op elkaar, met de goede kanten op elkaar.

Zoom de bovenkant enkel om.

Schuif de katoenen staart in de staart van fleece, met de verkeerde kanten op elkaar

*Speld de bovenkanten vast op elkaar waar elastiek zit (van staart naar bovenkant).

*Naai het katoenen deel nu vast aan de andere kant van het elastiek (trek weer aan het elastiek en naai over de naad aan de fleece kant).

Naai de bovenkanten op elkaar (katoen op fleece), langs de rand.

Maak jij ook zo’n leuke zeemeermin slaapzak?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - zeemeermin slaapzakVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

3 thoughts on “Een zeemeermin slaapzak

 1. Heb je een patroon van een zeemeermin slaapzak, ik wil er een naaien voor mijn kleinkind voor Kerstmis.
  Zou je mij het patroon kunnen sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *