Gepofte rijst rotsjes

gepofte rijst rotsjes

Chocolade en gepofte rijst, dat is voor mij pure nostalgie. En met deze rotsjes komen er dan ook allerlei herinneringen naar boven.

Net als vroeger

De combinatie chocolade en gepofte rijst is toch wel een van mijn favorieten als het gaat om chocolade. Heel vroeger, toen ik nog een klein meisje was, was ik al dol op witte chocolade met gepofte rijst. Toen ik een zak gepofte rijst zak liggen in de supermarkt, wist ik gelijk wat ik er mee ging doen. Daar moest ik gewoon gepofte rijst rotsjes van maken.

Trakteren

Naast dat ze lekker zijn bij de koffie of thee…of ‘s avonds op de bank bij een goede film, zijn ze ook erg leuk om weg te geven. Dan kunnen ze in een doorzichtig zakje met een mooi lintje er om…met een leuk zelfgemaakt kaartje er aan uiteraard 😉 Je kunt het zakje dan cadeau geven of lekker trakteren.

Combineren

Chocolade combineert goed met gepofte rijst. Maar er zijn nog meer smaken die je kunt toevoegen aan de heerlijke rotsjes. Zo kun je bij melkchocolade heel goed pindakaas (de 100% versie) toevoegen, bij pure of witte chocolade gedroogde framboosjes en bij witte chocolade kokos. Chili is overigens ook lekker, maar daar zou ik maar een klein beetje van toevoegen.

Een recept voor kinderen

Kinderreceptenblad - Gepofte rijst rotsjesKoken voor kinderen hoeft niet moeilijk te zijn…net als koken met kinderen. Omdat niet elk kind al goed kan lezen, heb ik een speciaal receptenblad gemaakt. Dit receptenblad bestaat uit plaatjes en woorden. Hierdoor zijn de belangrijkste delen van het recept goed af te lezen voor kleine kinderen. Het receptenblad voor kinderen kun je hier gratis downloaden.

Het recept voor gepofte rijst rotsjes

Ingrediënten:
  • 50 gram gepofte rijst
  • 100 gram chocolade
  • *eventueel 2 el pindakaas, kokosrasp of gedroogde framboosjes
Bereiding:

Smelt de chocolade au bain marie. *Als je er ook pindakaas doorheen wilt, dan roer je deze nu door de chocolade. Schep de gesmolten chocolade door de gepofte rijst. *Roer er eventueel kokos of fijngesneden gedroogde framboos doorheen. Schep telkens een lepeltje vol op bakpapier. (Ik had het bakpapier op een snijplank gelegd, zodat ik deze makkelijk in de koelkast kon zetten). Zet de rotsjes in de koelkast, zodat het chocolade weer goed hard kan worden. Wanneer het chocolade weer hard is geworden, kunnen de gepofte rijst rotsjes gegeten worden.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Ilse van Kreanimo, Melanie van MelDiy, Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf. Vorige week was het thema ‘Vegetables’ ik je zien hoe je een verticale moestuin of kruidentuin kunt maken. Deze week is het thema ‘Rocks’ aan de beurt en maakten we deze heerlijke gepofte rijst rotsjes. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - gepofte rijst rotsjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn. Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


2 thoughts on “Gepofte rijst rotsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *