Een hartje envelop en kaartje

hartje envelop en kaartje

De liefde die we voelen, uiten we graag. Dit doen we door het tegen elkaar te zeggen, met elkaar te knuffelen, elkaar een kus te geven…maar ook wel eens met een kaartje. Een dit kaartje in de vorm van een hartje tover je zelfs om tot een envelop!

Speciale gelegenheid

Deze kaart die tevens een envelop is, is natuurlijk erg leuk om te geven voor Valentijnsdag. Maar ook voor moederdag en vaderdag is hij heel geschikt. En wat dacht je van een uitnodiging voor een bruiloft? In dat geval zou je er ook voor kunnen kiezen om twee hartjes samen te maken aan de binnenkant…of twee ringen met een mooi lint er door. De envelop zou je dan ook echt kunnen verzegelen in plaats van te sluiten met een vastgeplakt hartje.

Materiaal

Het hartje envelop en kaartje maakte ik van stevig papier. Ik had toevallig nog wat liggen van eerdere projecten (rekenpizza en vormenslang), dus dat kwam goed uit.

Printable

De printable is in het winkeltje te vinden en kost €0,50. Op de printable staat het grote hart met de vouwlijnen er op en nog een paar kleinere hartjes. Het document is na voltooiing van de bestelling en de betaling te downloaden.

Aan de slag

Voor het maken van een hartje envelop een kaartje heb je het volgende nodig:

  • printable
  • stevig papier
  • schaar
  • fineliner om te schrijven
  • lijmstift
  • eventueel 2 smalle strookjes papier voor een pop-up effect.

Print de de hartjes uit op stevig papier.

Knip de hartjes zo netjes mogelijk uit, zonder zwarte rand.

Vouw van de envelop de lijnen 1 en 2.

Vouw daarna lijn 3 en ten slotte lijn 4.

Schrijf jouw boodschap op het grotere hartje (die geen envelop wordt).

Schrijf eventueel ook nog iets op de binnenkant van het grote hart wat ook de envelop wordt.

Plak de uiteinden van de 2 strookjes papier haaks op elkaar.

Wanneer de lijm droog is kun je een muizentrapje maken van ongeveer 2 cm lang.

Plak het muizentrapje achter op het hartje met de boodschap.

Plak het hartje met de muizentrap op het kaartje, in het rechthoekje in het midden.

Vouw de zijkanten van het kaartje dicht, vouw daarna de rondingen naar binnen.

Stop eventueel nog wat extra hartjes in het envelopje.

Vouw de punt van de envelop nu ook dicht.

Plak een hartje over de punt, zodat de envelop gesloten is.

Maak jij ook zo’n leuk hartje envelop en kaartje?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Ilse van Kreanimo, Melanie van MelDiy, Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf. Vorige week was het thema ‘Fruit’ en liet ik je zien hoe je een fruitige cocktail decoratie kunt maken.

Deze week is het thema ‘Love’ aan de beurt en maakte ik deze envelop en kaartje in de vorm van een hartje. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - hartje envelop en kaartjeVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

2 thoughts on “Een hartje envelop en kaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *