Halloween theelicht gezichtjes

Halloween theelicht gezichtjes

Van een theelichtje kun je heel makkelijk leuke gezichtjes maken. Wij maakten Halloween theelicht gezichtjes, want wij houden van Halloween en alles wat griezelig is.

Gezichtjes

Van LED theelichtje kun je heel leuk gezichtjes maken. De ‘vlam’ is dan de neus en de bovenkant is het gezicht. Zo staat Pinterest al bol van de sneeuwpopjes, omdat de vlam dan een leuk wortelneus is. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer soorten gezichtjes maken.

Speciaal voor Halloween maakten wij een aantal klassieke Halloween-monsters (mummy, monster, skelet, weerwolf, vogelverschrikker, heks, duivel, vampier, zombie en spook). Zo heb je overdag leuke gezichtjes en in het donker gezellige lampjes.

Accessoires knutselen

Als je het gezicht toch niet zo af vindt, dan kun je nog een puntmuts, strohoed, hoorns, enz. van papier knutselen en die er aan vast lijmen. Wij hebben er voor gekozen om dit niet te doen, maar het kan prima. Ook kun je de zijkant afwerken met lint, washi tape of ander materiaal.

Lees ook: 6x Waxinelichtjes decoreren 

Kleine kinderen

Zodra kinderen een gezicht kunnen tekenen, kunnen ze eigenlijk ook prima Halloween theelicht gezichtjes maken. Het i zelfs een hele goede oefening om er voor te zorgen dat kinderen bewust bezig zijn met wat er in het gezicht zit…ook oefenen ze hiermee de fijne motoriek. Verder kun je het met kleine kinderen hebben over de kenmerken van de verschillende monsters, zodat ze die niet vergeten te tekenen.

Let er wel op dat je het werkoppervlak afdekt. Houd er ook rekening mee dat de handen heel vies gaan worden. Bij kleine kinderen kun je dan ook het beste ‘gewone’ stiften gebruiken in plaats van porseleinstiften en twinmarkers…die was je namelijk een stuk makkelijker van de handen (onze kleine meid wilde graag ook de mooie stiften van mama gebruiken en moest daarna toch maar even douchen 😉 ). Je kunt de theelichtjes dan wel beter even overspuiten met lak, zodat het lichtje niet meer afgeeft.

Materiaal

Ik heb gebruik gemaakt van porseleinstift (zwart) en twinmarkers (kleur). Mijn kleurenpalet porseleinstiften is iets beperkt, maar mijn twinmarker-collectie is vrij groot. Vandaar dat ik heb gekozen voor deze combinatie. Ik heb er ook bewust voor gekozen geen ‘gewone’ stiften te gebruiken. De ‘gewone’ stiften kleuren net iets minder mooi dan twinmarkers. Zorg er tijdens het kleuren wel voor dat de lijnen opgedroogd zijn voordat je gaat kleuren. Blijf ook goed binnen de lijnen.

Aan de slag

Voor het maken van Halloween theelicht gezichtjes heb je het volgende nodig:

Teken eerst de delen om de witte delen, zodat je deze niet per ongelijk inkleurt…denk hierbij bijvoorbeeld aan ogen of tanden.

Hierna kun je de rest ook tekenen (mond, haren, enz.)

Kleur vervolgens eerst de neus (de ‘vlam’).

Tot slot kleur je alles in wat je in wilt kleuren…en vergeet vooral niet ook de zijkanten te kleuren.

Laat de Halloween theelicht gezichtjes heel goed drogen, zodat ze niet meer plakken en ook niet meer afgeven.

*Spuit eventueel spuitlak over de theelichtjes, gebruik dan wel een vuilniszak of iets dergelijks als ondergrond 😉 En laat de lak ook weer goed drogen.

Maak jij ook zulke leuke Halloween theelicht gezichtjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Regen’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een regenwolk zonnebreker kunt maken.

Deze week is het thema ‘Halloween’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus Halloween theelicht gezichtjes.

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Deze week is dat Emmy van Webkonijn. Ben je benieuwd wat zij heft gemaakt? Kijk dan snel hier om haar bijdrage te kunnen bewonderen. Wil jij ook een keer co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - Halloween theelicht gezichtjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en Mel DIY of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op Pinterest.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


3 thoughts on “Halloween theelicht gezichtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *