Het kleurenmonster

‘Het kleurenmonster’ is een leuk en leerzaam boekje. Aan de hand van kleuren wordt aan kinderen op een leuke manier uitgelegd wat emoties zijn.

Het verhaal in het kort

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en rustig tegelijk!

Een meisje helpt hem om alle gevoelens uit elkaar te halen en een eigen plekje te geven.

Over het boek

‘Het kleurenmonster’ is een boek dat is geschreven door Anna Llenas en is uitgegeven door ‘De vier windstreken’. Het boekje is compact en is gemaakt van karton. Zo kan je kind het boekje ook lekker zelf lezen. De illustraties zijn basic en geven emoties perfect weer.

Onze ervaring

‘Het kleurenmonster’ is een leuk boekje vol kleuren en emoties. De tekeningen zijn basic, wat het ook weer erg leuk maakt om het monstertje zelf te tekenen.

De tekst is lekker kort en vrij voorspelbaar. De kleine meid kende het boekje al vrij vlot uit haar hoofd, waardoor ze hem ook zelf leuk kan voorlezen.

Het verhaal koppelt kleuren aan emoties, zodat kinderen deze gevoelens beter kan leren begrijpen en dus ook beter kan verwoorden.

Aanrader of niet?

Het is een heel leuk boekje die een kind leert om emoties op een hele basic manier te begrijpen. Een bijkomend voordeel is dat je kind ook de kleuren kan leren. Wat ik jammer vind is dat de laatste kleur/emotie niet benoemd wordt, maar door jezelf benoemd moet worden. Ook vind ik het jammer dat niet alle kleuren behandeld worden…terwijl er toch makkelijk een paar emoties bij hadden gekund. Zo kunnen kinderen niet alleen meer emoties leren kennen, maar ook alle kleuren oefenen. Tot slot had ik het met ook op vertaling logischer gevonden om groen niet voor ‘rustig’ te nemen, maar voor jaloers.

Maar wanneer ik naar onze kleine meid kijk en beleef hoe veel plezier zij heeft met het boekje, is het zeker een aanrader. De kleine meid tekent bijna niets anders meer. Het monstertje krijgt ook steeds meer details.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Het kleurenmonster’ voorlees.

Waar kun je ‘Het kleurenmonster’ kopen?

‘Het kleurenmonster’ is onder andere te koop via bol.com. En kost hier €10,95.

Hoe teken je een kleurenmonster?

Een kleurenmonster kun je heel simpel zelf tekenen. Onze kleine meid van 2 jaar, tekent kleurenmonsters naar hartenlust sinds ik haar heb laten zien hoe je ze kunt tekenen. In deze video laat ik je stap voor stap zien hoe je dit kunt doen.

Bewaren voor later

Pinterest - kleurenmonsterVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Volg Mama Duizendpoot
error0

Geef een reactie