Kleuters samenleesboek

kleuters samenleesboek

Leert je kind net lezen of wil het graag leren lezen? Dan zijn de boekjes van ‘Kleuters samenleesboek’ erg leuk om samen te lezen. 

Het verhaal in het kort

Dit is een boek voor kleuters die zelf willen lezen. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die de kleuter kan lezen. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s. Ze worden aan de kleuter voorgelezen door een ervaren lezer. Zo lees je om de beurt een stukje en geniet je samen van het verhaal. Leuk en leerzaam tegelijk!

Over het boek

‘Kleuters samenleesboek’ is een boekenreeks dat is geschreven door Maria van Eeden, getekend door Alice Hoogstad en uitgegeven door ‘Zwijsen’. De boekjes zijn compact en hebben papieren bladzijden.

Onze ervaring

De illustraties zijn leuk en niet overheersend. Ze laten duidelijk zien waar de tekst over gaat en zijn daardoor ondersteunend om de tekst te begrijpen wanneer een kind net leert te lezen.

De zinnen zijn kort…net als de woorden. De boekjes zijn echt bedoeld om woorden te kunnen herkennen en zelfs t leren lezen. Het zijn ook perfecte boekjes om het lezen mee te oefenen. Om het lezen makkelijker te maken, staat de tekst buiten de illustraties.

De verhalen verschillen. Er is eigenlijk wel voor elk wat wils. Alle boekjes zijn op dezelfde manier opgebouwd.

Aanrader of niet?

Oh, zeker! De boekjes zijn perfect voor de beginnende lezer of de ‘leeshongerige’ peuter/kleuter die nog even moet wachten tot de letters aangeleerd worden. De korte woorden en korte zinnen zorgen er voor dat het boekje vrij makkelijk zelf te lezen is. De ‘letter-woordjes’ helpen bij het herkennen van de woorden in de tekst…dit zijn vaak de kernwoorden van die bladzijde.

Maar niet alleen thuis zijn dit fijne boekjes. Ook in de klas zijn het leuke boekjes om de kinderen zelfstandig in te laten lezen, zodat ze lekker leeskilometers maken.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Het boek van Fee’ voorlees…een van de boeken uit de reeks van ‘Kleuters samenleesboek’

Waar kun je ‘Kleuters samenleesboek’ kopen?

‘Kleuters samenleesboek’ is onder andere te koop via
bol.com en is hier te koop vanaf €6,50.

Bewaren voor later

Pinterest - Kleuters samenleesboekVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *