Rijstwafel lolly’s

rijstwafel lolly's

Deze rijstwafel lolly’s schreeuwen om een feestje. Het maken van deze heerlijk versierde rijstwafels is makkelijk en het eten er van is al een feestje op zich.

Niet echt een lolly

Als je het hebt over een lolly, dan heb je het eigenlijk over zo’n suikersnoepje op een stokje. Dit is dan ook niet echt een lolly natuurlijk, het is gewoon een rijstwafel op een stokje die gewoon maar heel lekker versierd is.

Maar de versierde rijstwafel zit niet zomaar op een stokje. Wanneer kinderen de versierde rijstwafel in de hand moeten houden om op te eten, gaat de chocolade smelten en wordt het al snel een bende. Door ze vrolijke rijstwafels een stokje te zetten, houden kinderen het een stuk schoner…op die heerlijke chocotoetjes na dan 😉

Verjaardag

Ze zijn niet alleen leuk en gezellig om te maken, maar ze zijn ook super feestelijk om te trakteren. Maar je kunt ze ook gewoon maken voor op het kinderfeestje, want met deze lolly’s kom je zeker in een feeststemming.

Gender reveal party/babyshower

Je zie deze feestjes steeds vaker: de gender reveal party. Op zo’n feestje verklap je dan wat het geslacht van jouw kindje is. Soms wordt dit gedaan nog voor de babyshower, maar wordt ook wel eens gedaan in plaats van of als babyshower.

Deze lolly’s kun je heel erg leuk inzetten voor deze feestjes. Tijdens de gender reveal party maak je ze in roze en/of blauw…of aan elke kant een kleur, zodat het spannend blijft tot de echte onthulling 😉 Bij een babyshower maak je ze natuurlijk in het roze of blauw (of beide wanneer je een jongen en meisje krijgt…dat kan natuurlijk ook.

Het recept voor rijstwafel lolly’s

Ingrediënten:
  • rijstwafels
  • stokjes (wij gebruikten houten roerstaafjes)
  • chocolade (wit, melk, puur…het maakt niet uit)
  • taartdecoratie
  • *eventueel lint (of een strook tule zoals wij hebben gedaan) voor een strik.
Bereiding:

Leg een stuk bakpapier op een snijplank naast het fornuis (gesmolten chocolade kan flink knoeien).

Steek een stokje in de rijstwafel.

Leg de rijstwafels met het stokje op het bakpapier.

Smelt de chocolade au bain marie.

Schep de gesmolten chocolade voorzichtig met een lepel over de rijstwafel (probeer op de bovenkant te blijven, zodat het er niet langs stroomt.

Strooi er gelijk taartdecoratie overheen, zodat de chocolade niet al is gestold voordat je strooit.

Zet de lolly’s in de koelkast, zodat het chocolade weer goed hard kan worden.

Wanneer het chocolade weer hard is geworden, kunnen de lollystokjes eventueel versierd worden met een leuke strik.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf.

Vorige week was het thema ‘Colors’ ik je zien hoe je gekleurde rijst kunt maken. Deze week is het thema ‘Lollipops’ aan de beurt en maakten we deze heerlijke rijstwafel lolly’s. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - rijstwafel lolly'sVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn. Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


2 thoughts on “Rijstwafel lolly’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *