Sfeervolle buitenlichtjes

Sfeervolle buitenlichtjes

Tijdens de donkere dagen, vind ik het leuk om voor een beetje extra gezelligheid in en om het huis te zorgen…en het liefst nog een beetje in de stijl van de feestdagen.

Feestdagen

Deze potjes zijn ideaal voor het versieren tijdens de donkere feestdagen. Zelf vind ik ze erg leuk voor buiten. Zo kun je het buitenpad op een feestelijke manier verlichten. Zo kom je al helemaal in de feeststemming voordat je thuis bent. Ik heb deze potjes voor Sint Maarten gemaakt, zodat de kinderen over een verlicht pad kunnen lopen en weten dat ze welkom zijn. Je kunt ze tijdens Sinterklaas vullen met (afgelakte, zodat ze het volgende jaar ook weer bruikbaar zijn) pepernoten. Met kerst zou je er kunstsneeuw of kerstdecoratie in kunnen stoppen. En met Halloween kun je ze vullen met nepspinnen en nep spinnenwebben of nepbotjes. Je kunt ze dus helemaal maken naar eigen wens.

Binnen of buiten?

Binnen

Je kunt de sfeerlichtjes al heel makkelijk voor binnen maken. Hierbij hoef je geen rekening te houden met dat het potje afgesloten zou moeten worden. Het enige waar je op moet letten is dat het potje doorzichtig is en dat het groot genoeg is voor de vulling.

Buiten

Wil je buitenlichtjes maken? Dan moet je een potje kiezen die ook goed afsluitbaar is. Zo kan er geen vocht in de lichtjes komen en blijft de inhoud mooi en schoon…en gaat het niet stuk.

In de klas

Omdat je er zo veel kanten mee op kunt qua thema, kun je de potjes heel leuk maken voor in de klas tijdens de donkere dagen. De potjes zijn door peuters al prima te maken. Wat ook leuk is, is om eerst een herfstwandeling te maken, de herfstverzameling te drogen en deze gebruiken als vulling. Voor de potjes kun je glazen potjes gebruiken waar bijvoorbeeld appelmoes in heeft gezeten…heb je er ook gelijk een deksel bij voor buiten.

Materiaal

Potjes

Ik heb weckpotjes gebruikt omdat ik deze al heb. Deze gebruik ik tijdens Halloween namelijk voor het spel ‘Tovenaarskast‘.  Maar nu Halloween voorbij is, kan ik de potjes mooi hergebruiken. Het voordeel van weckpotjes is dat ze mooi afsluiten. Hierdoor zijn de lichtjes ook prima voor buiten. Wil je de lichtjes voor buiten maken, dan moet je potjes kiezen die je goed kunt afsluiten, zodat er geen regenwater bij de lampjes komt. Gebruik je ze enkel voor binnen, dan maakt het eigenlijk niet zo veel uit welk potje je gebruikt…zolang ze maar doorzichtig zijn 😉

Vulling

Voor de vulling kun je ontzettend veel dingen gebruiken. Je kunt de vulling zelfs op de feestdagen afstemmen. Let er alleen wel op dat de vulling goed droog is.

Licht

Als lichtbron kun je het beste LED theelichtjes gebruiken. Deze zijn niet brandgevaarlijk en worden ook niet warm. 

Aan de slag

Voor het maken van de sfeervolle buitenlichtjes heb je het volgende nodig:

  • glazen potjes (weckpotjes)
  • vulling (naar eigen wens)
  • LED waxinelichtjes

Zorg er voor dat de potjes mooi schoon en droog zijn. Zo krijg je geen condensvorming aan de binnenkant wanneer ze gesloten zijn.

Bedek de bodem van de potjes met vulling naar wens.

Zet het LED waxinelichtje aan.

Zet het lichtje in het potje.

Sluit het potje en zet deze ergens neer waar je dat mooi vindt.

Maak jij ook zulke leuke sfeervolle buitenlichtjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel jouw creatie vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest -Sfeervolle buitenlichtjesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *