Spinazie pannenkoeken a.k.a. zombie pannenkoeken

spinazie pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd wel een hit bij kinderen, maar erg gezond zijn ze niet. Vooral het beleg is ontzettend slecht voor je. Toen we op vakantie waren in Denemarken hadden ze, in verband met Halloween, groene kleurstof door het beslag gedaan. Zombie pancakes had je dan bij het ontbijt. Tja, erg leuk natuurlijk, maar al dat kleurstof maakt de al niet zo gezonde pannenkoeken nog minder verantwoord. Maar je kunt de pannenkoeken ook kleuren met groente…en zo werden de spinazie pannenkoeken geboren.

Lees ook: Op vakantie naar Legoland Billund als borstvoedende moeder

Spinazie als kleurstof

Met kleurstof kleuren is leuk, maar ook ongezond. Dat kan natuurlijk ook anders. Spinazie is een leuke groente om eten mee groen ze kleuren…en nog gezond ook. Door de spinazie eerst in de pan gaar te maken en vervolgens te pureren, krijg je prachtige groene pannenkoekenverf. De pannenkoeken worden goed groen en hebben zelfs wat vlekjes…perfect voor zombie pannenkoeken. Het fijne van deze pannenkoeken is dat je ze zowel zoet als hartig kunt beleggen, of gewoon zonder beleg. En als je van kleur houdt, kun je ook nog vampierpannenkoeken maken. Deze kleur je met bieten.

Spinazie met vis

Omdat spinazie en vis altijd wel een lekkere combinatie is, hebben wij wat zalm gepaneerd met Brinta en die gebakken. Ik paneer eigenlijk bijna altijd met Brinta, omdat dit gezonder is dan paneermeel. Van het paneren krijg je lekkere plakhanden, dus dat is een leuk klusje voor de kids. 😉 Wanneer je de zalm lang en dun snijdt, krijgt het een beetje de vorm van vingers…zo blijf je lekker in de gruwelmodus. Hier eten we dus geen spinazie met vissticks, maar zombiepannenkoeken met vingers.

Een recept voor kinderen

spinazie pannenkoeken kinderreceptKoken voor kinderen hoeft niet moeilijk te zijn…net als koken met kinderen. Omdat niet elk kind al goed kan lezen, heb ik een speciaal receptenblad gemaakt. Dit receptenblad bestaat uit plaatjes en woorden. Hierdoor zijn de belangrijkste delen van het recept goed af te lezen voor kleine kinderen. Dit receptenblad kun je hier gratis downloaden

Lactosevrije pannenkoeken

Niet iedereen kan tegen (koe)melk. Voor hen is er ook een recept voor lactosevrije pannenkoeken. Ook staat er in dit recept hoe je glutenvrije en vegan pannenkoeken kunt maken. Van deze pannenkoeken kun je ook prima spinazie pannenkoeken maken.

Het recept voor spinazie pannenkoeken

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 4 eieren
  • melk (hoe veel ligt aan hoe dik je de pannenkoeken wilt hebben)
  • een zak verse spinazie
  • bakboter
Bereiding

Bak de spinazie langzaam gaar met een klont boter.

Pureer de spinazie.

Maak van bloem, eieren en melk het beslag.

Roer hier de spinazie goed doorheen.

Bak de pannenkoeken, zoals je dat gewend bent met gewone pannenkoeken.

*Voor vampierpannenkoeken ben je een biet nodig in plaats van een zak spinazie. Deze kook je eerst en dan pureer je hem of snijd je hem zeer fijn (met een mandoline gaat dit het makkelijkst). Voor de rest werkt het net als de spinazie pannenkoeken.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

3 thoughts on “Spinazie pannenkoeken a.k.a. zombie pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *