Eten en drinken in Halloweenstijl

Geef je een griezelig kinderfeestje? Of vier je Halloween? Maak je eten en drinken dan ook lekker griezelig. Ik laat je hier zien hoe je dat zou kunnen doen.

Een griezelig feest

Wanneer je een griezelig feestje geeft, wil je zo veel mogelijk in die stijl aankleden. Het liefst moet alles er een beetje griezelig uitzien. Maar hoe doe je dat met eten en drinken?

Eten

Hapjes/eten kun je al in een bepaalde vorm maken. Zo kun je bijvoorbeeld gevulde eieren maken in de vorm van drakenogen/monsterogen, gevulde paprika in de vorm van een zombiehoofd, knakworstjes in verschillende vormen (vingers, mummy’s), een draak van komkommer, monsterburgers, hersensnoepjes, zombiepannenkoeken, giftige cupcakes, gekrompen aardappelhoofden, spookbananen en monsterkoekjes.

Drinken

Je kunt een heerlijke punch maken met ‘ogen’ er in van meloenballen met een stukje granaatappel er in. Of een heerlijke cocktail/mocktail/shake die er een beetje griezelig uitziet. Gewone drinken kun je in mooie doorzichtige flessen stoppen en er eventueel een kleurstof aan toevoegen, zodat het er iets enger uitziet.

Labels

Je kunt potjes en flessen heel leuk aankleden door er een mooie label op te plakken met griezelige namen er op. Wanneer je de labels allemaal in dezelfde lettertype maakt en in dezelfde kleur, krijg je ook meer een geheel in de decoratie. Door de enge namen prikkel je de fantasie ook een beetje en wordt de sfeer een stuk enger. Zeg nu zelf, vampierbloed klinkt toch een stuk enger dan cassis of aardbeiranja 😉

Printables of zelf maken?

Je kunt voor de labels gebruik maken van de printable die in de werkbeschrijving staat. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen labels maken. Tijdens een kinderfeestje zou je kinderen zelf labels kunnen laten maken voor de drankjes. Je kunt ze zelfs hun eigen toverdrankje laten maken en dit in een klein flesje kunnen laten gieten. Vergeet bij het maken van een eigen toverdrank niet de naam van het kind klein op het toverdrankje te zetten 😉

Potjes

Er zijn heel veel soorten potjes geschikt om enge snoepjes in te bewaren. Het mooiste is om te kiezen voor potjes die doorzichtig zijn, zodat je ook kunt zien wat er in zit. Ik heb gekozen voor potjes in verschillende hoogtes, omdat er snoepjes zijn doe groot zijn en snoepjes zijn die klein zijn. Zo hoefde ik niet heel weinig te kopen van de grote snoepjes en veel van de kleine snoepjes.

Snoep

Er is snoep te koop die speciaal gemaakt is voor Halloween. Rond deze tijd van het jaar vind je heel veel ‘eng’ snoep. Denk maar aan vampiertandjes en oogballen. Er is ook best veel snoep die griezelig kan zijn en het hele jaar te koop is. Denk maar aan witte muizen en kikkers. Maar er is ook nog veel ‘gewoon’ snoep die je een enge naam kunt geven, zoals jelly beans en salmiak rondo’s.

Flessen

Voor het drinken is het leuk om doorzichtige flessen te gebruiken. Zo kun je met kleur en namen de fantasie al goed prikkelen. Het mooist is om flessen te kiezen die ook nog eens een mooie vorm hebben. Zoals al eerder genoemd, gebruikte ik de flessen van Bols likeuren. Deze flessen zijn prachtig en de inhoud is ook nog eens lekker (Al is de inhoud natuurlijk niet geschikt voor een kinderfeestje…maar wel prima voor een feest met volwassenen…leuk om te gebruiken in een horror cocktailbar). Wanneer de flessen leeg zijn, kun je ze ook gebruiken voor non-alcoholische dranken. Maar andere flessen zijn ook geschikt. Zo vind ik een fles met een kurk ook erg mooi of een fles met een beugel.

Drinken

Wat je te drinken serveert is afhankelijk van de gasten. Heb je volwassenen te gast, dan kun je ook alcoholische dranken serveren. Heb je enkel kinderen te gast, dan serveer je uiteraard non-alcoholische dranken. Je kunt dan limonade, sapjes en de welbekende koolzuurhoudende drankjes serveren. Deze kunnen allemaal prima in een andere fles worden overgeschonken. Handig is om hierbij een trechter te gebruiken, zodat je niets verspilt. Let er wel op dat de trechter de hals van de fles niet afsluit, zodat het drinken geen tegendruk krijgt van de lucht die in de fles zit.

De flessen kun je dan weer een spannende naam geven aan de hand van de kleur van het drinken. Drinken zonder kleur kun je nog weer een beetje kleur geven met voedingskleurstof.

Materiaal

Voor de potjes en flessen kun je het beste doorzichtige potjes en flessen nemen die er een beetje griezelig uit kunnen zien. Ik gebruikte flessen van Bols (dat zijn alcoholische dranken in van verschillende smaken), omdat ze er tof uitzien. Maar je kunt ook prima andere flessen gebruiken met een leuk uiterlijk.

Voor het plakken van de labels, heb ik lijmstift gebruikt. Zo kan ik de labels weer makkelijk van de potjes en flessen halen door ze even nat te maken met warm water. De labels en de lijmrestjes komen er dan heel gemakkelijk weer af. Zo kan ik de potjes en flessen de rest van het jaar weer gebruiken voor andere dingen.

Printable

De labels die ik heb gemaakt kun je vinden in het winkeltje en kosten hier €0,75. Het document bevat 10 labels voor snoepjes en 2x 14 labels voor drinken. Bij de labels voor snoepjes staan ook suggesties voor welke snoep je hiervoor zou kunnen gebruiken. 14 Labels voor drinken zijn afgestemd op de flessen van Bols likeur. De andere 14 labels voor de flessen zijn hetzelfde alleen dan recht, zodat je ze voor andere flessen kunt gebruiken. Ook zijn er lege labels voor wanneer je ze liever zelf beschrijft. Er staat ook een suggestie voor welke label je voor kleur zou kunnen gebruiken. En er is een tabel waarin alle smaken van Bols likeuren staat (met de kleur van de likeuren). Na het afronden van de bestelling en betaling ontvang je een mail met daarin de link naar de printable. (Vergeet niet het document gelijk op te slaan en uit te printen!)

Aan de slag

Voor het maken van griezelige labels voor snoep en drinken heb je het volgende nodig:

  • printable (labels en invullijstjes)
  • papier (ik gebruikte gekleurd papier die heel licht geel/bruin is, zodat het er ouder uitziet)
  • schaar
  • lijmstift
  • potjes en flessen
  • snoepjes
  • drinken

Voorzie alle potjes en flessen van inhoud.

Print de printables uit.

Knip de labels uit.

Plak de labels op de potjes en flessen.

Maak jij ook eten en drinken in Halloweenstijl?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - labels voor potjes en flessen HalloweenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *