De hapgrage krokodil

De hapgrage krokodil

Delen is bij jonge kinderen toch wel een beetje een dingetje. En hoe ga je nu om met iemand die niet wil delen? De hapgrage krokodil kan eigenlijk ook niet zo goed delen…totdat hij een paar slimme dieren tegenkomt die niet bang voor hem zijn.

Het verhaal in het kort

‘NEE! GA ER NIET IN!’ roepen de dieren die dorstig rond de drinkplaats staan. ‘Daar zit een hapgrage krokodil. Die verslindt dieren zoals wij! Hij wil de poel niet delen.’ Maar vijf flamingo’s laten zien hoe je die bullebak een lesje kunt leren dat hij niet gauw vergeet. Een vrolijk verhaal over delen, dat zich afspeelt in Afrika.

Over het boek

‘De grote vijf’ is een boek dat is geschreven door Jonnie Wild en is uitgegeven door Uitgeverij C. De Vries-Brouwers. Het boekje heeft een harde kaft en heeft ‘gewone’ papieren bladzijden. De illustraties zijn gemaakt door Brita Granström.

Onze ervaring

‘De hapgrage krokodil’ zit vol humor. Ondertussen leren kinderen over hoe het prima is om jezelf te zijn en je eigen kracht te vinden. Mij inspireert dit boekje om allerlei dingen te doen en te maken. Zo maakten wij een krokodil van eierdozen, dieren van wc rolletjes, mini poppenkast, dieren vouwen, dieren bouwen, dieren van een handafdruk en washandjes voor kinderen…allemaal passend bij dit boek.

Aanrader of niet?

Toen de flamingo’s bij de krokodil waren geweest heb ik mij rot gelachen bij de volgende in de rij. Het grapje wordt bij elk dier herhaald, waardoor er een boodschap naar voren komt. Deze boodschap wordt bij het laatste dier dan ook echt duidelijk: wees lekker jezelf en vind je eigen (innerlijke) kracht bij het trotseren van problemen. Ik houd daar van wel, van zo’n serieuze boodschap in een jasje van humor. Ik vind het ook een prefect boekje om delen en conflicthantering bespreekbaar te maken met kinderen.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik  ‘De hapgrage krokodil’ voorlees.

Waar kun je ‘De hapgrage krokodil’ kopen?

‘De hapgrage krokodil’ is onder andere te koop bij bol.com. Het boekje kost hier op dit moment €16,95.

Bewaren voor later

Pinterest - De hapgrage krokodilVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

5 thoughts on “De hapgrage krokodil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *