Dinosaurus van wc rolletjes

Dinosaurus wc rolletjes

Van wc rolletjes kun je hele leuke dingen maken. Wij maakten dit keer dino’s van wc rolletjes.

Traktatie

Deze wc rol dino’s zijn zo al heel leuk om te zien. Maar je kunt ze ook gebruiken als eierdop. En dat is perfect wanneer je wilt trakteren op verrassingseieren. Je maakt dan de dino’s en doet daar vervolgens een verrassingsei in. Nu heb je verschillende soorten verrassingseieren. Je hebt de versie van chocolade met een speeltje er in, maar je hebt ook de versie van plastic met een speeltje er in…en die laatste heb je ook in dino thema. Die versie heb je overigens ook nog met slijm er in. Ook zijn er eitjes van gips met een dinootje er in, die zijn super leuk om te trakteren.

Een boek als inspiratiebron

Sinds ik mijn boek ‘Dat kan ik ook…een beetje‘ heb geschreven, knutsel ik veel rondom dit boek. Zo zijn deze dino’s ook gebaseerd op de personages uit het boek. Het zijn ze niet alle, want het zijn enkel de dino’s die op 4 poten lopen. dat heeft te maken met de vormgeving en de vorm van een wc rol. Wie ‘Dino’s & regenbogen‘ volgt op Instagram, heeft deze ze wellicht al eens voorbij zien komen.

In de klas

Ze zijn echt niet echt ingewikkeld om te maken. De enige die een beetje een puzzeltje is, is Tristan de Triceratops. Dat komt doordat je de hoorns door gaatjes van de kop moet steken. Omdat ze niet heel moeilijk zijn om te maken, zijn ze erg leuk om te maken in de klas. Ik zou het overigens nog niet aanbieden bij de onderbouw. Het knipwerk is namelijk wat zwaar (twee lagen karton) en met nog best kleine bochten. Vanaf de middenbouw zou dit werkje prima moeten kunnen.

Materiaal

De basis van deze dino’s is een wc rol. Deze heb ik daarna nog geverfd. Je kunt ze eventueel nog voorzien van wiebeloogjes, maar je kunt de oogjes er ook op verven of tekenen met stift.

Printable

De printable voor de dino’s van wc rolletjes kun je gratis downloaden met de QR code die in het boek ‘Dat kan ik ook…een beetje‘ staat. Wanneer je het boek niet hebt, kun je de printable ook kopen in het winkeltje, hij kost daar €0,75. Zodra het bedrag op de rekening staat, ontvangt je de link naar het document. Tip: Sla na ontvangst het bestand gelijk op, zodat je het bestand niet kwijt raakt.

Aan de slag

Voor het maken van dino vingerpoppetjes van vilt heb je het volgende nodig:

 • printable
 • schaar
 • wc rolletjes
 • potlood
 • *eventueel prikpen of mesje voor de triceratops
 • verf
 • *eventueel wiebeloogjes (met lijm) of stift
 1. Print de printable uit.
 2. Knip de dino’s op de printable uit.
 3. Vouw een wc rolletje plat.
 4. Leg een dino patroon precies op de gevouwen wc rol. Let er op dat de onderkant van de poten op de onderkant van de wc rol liggen.
 5. Trek het patroon over op de wc rol.
 6. Knip netjes over de lijnen, vooral bij de triceratops komt dit heel nauw.
 7. Maak de wc rol weer een beetje rond.
 8. Vouw de kop en de staart (en eventueel vleugels).
 9. Plak eventuele extra onderdelen op de juiste plek. Bij de triceratops moet je eerst over de lijnen prikken of snijden, zodat de hoorns er doorheen geschoven kunnen worden.
 10. Verf de dino’s in de gewenste kleur.
 11. Voorzie de dino’s van ogen en andere leuke details.

Maak jij ook zulke leuke dino‘s van wc rolletjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Creatieve linkparty

Elke maand is er een Creatieve Linkparty, met elke maand een ander thema. Het creatieve team bestaat uit Emmy (Webkonijn), Melanie (Mel DIY), Elsa en Inge (ElsaRblog), Lindi (Linspiration) en mijzelf. Vorige week was het thema in de CreaKrea linkparty ‘wol’ en liet ik je zien hoe je dino vingerpoppetjes kunt maken. En er waren weer fantastische creaties gedeeld. Mijn favorieten van die maand vind je overigens hier. Deze maand is het thema ‘Karton’ aan de beurt in onze maandelijkse Creatieve Linkparty en maakten wij dino’s van wc rolletjes. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij alle teamleden (hun link vind je onderaan in dit bericht).

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. De linkparty vind je overigens niet alleen hier, maar ook bij de andere teamleden. En ook zij hebben een leuke creatie binnen dit thema gemaakt…


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 thoughts on “Dinosaurus van wc rolletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *