Eerste Hulp Bij Pauze

Eerste Hulp Bij Pauze

Wat vind ik het toch altijd weer lastig om een leuke creatieve traktatie te bedenken voor de juffen en meesters…maar het is mij gelukt!

Juf en meester trakteren

Wanneer kinderen op school mogen trakteren vind ik dat de juffen en meesters toch wel iets anders horen te krijgen dan de kinderen. Maar ik probeer wel een beetje binnen hetzelfde thema te blijven. Toen de grote meid sneeuwpoppen trakteerde, leek het mij leuk om voor de leerkrachten ook binnen dit winterse thema te blijven.

Gezond trakteren

Wanneer je voor de kinderen een gezonde traktatie hebt, moeten de leerkrachten natuurlijk ook een gezonde traktatie krijgen. Het is raar om de een wel iets gezonds te geven en de ander niet. Voor de meesters en juffen moest het dus gezond worden, maar ook binnen een winters thema.

Coronaproof

Alsof het allemaal nog niet lastig genoeg is om iets leuks te bedenken om te trakteren, moet het tegenwoordig ook nog eens allemaal coronaproof zijn. Alles moet dus voorverpakt zijn en niets wat eetbaar (of drinkbaar) is, mag zelfgemaakt zijn. Nou, dan blijft er niet echt veel meer over zo…dacht ik. Maar die gedachte bleek nog reuze mee te vallen.

E.H.B.P.

Ik besloot een Eerste Hulp Bij Pauze pakket te maken voor alle meesters en juffen. Hierin zaten dan vooral dingen om lekker mee op te warmen tijdens de pauze. Dat is wel zo fijn tijdens het pleintoezicht bijvoorbeeld. In eerste instantie moest er thee en koffie in komen. Daar hoort ook nog eens koffiecreamer en suiker bij. En natuurlijk lusten ze ook wel iets lekkers bij de koffie en thee, dus moesten er ook nog chocolaatjes bij. Ach, en als we dan toch bezig zijn en nog ruimte hebben, kan er ook nog wel soep bij.

Materiaal

Ik heb de EHBP traktatie gemaakt van stevig papier., zodat het mooi rechtop blijft staan en alles stevig vast zit. Het papier heb ik in meerdere kleuren genomen, zodat ik ook kleuren kon combineren voor een extra speels effect. Als hulpmiddel gebruikte ik kleine houten wasknijpertjes. Zo hoefde ik niet alles blijven vasthouden en kon ik gewoon verder gaan met knippen, vouwen en plakken. Dat was echt ideaal.

Printable

Voor dit pakket heb ik een printable gemaakt. Hiervoor heb ik de afmetingen genomen voor Nescafe koffie, Pickwick thee, Van Gilse suikerstaafjes, Completa koffie creamer, Merci chocolaatjes en Unox Cup a soup. Gebruik je andere merken? Dan zul je zelf goed moeten meten om het goed passend en ook stevig zittend te maken. De printable is in het winkeltje te koop en kost hier €0,75. Na het afronden van de bestelling en de betaling ontvang je de printable in de mail. Vergeet niet de printable gelijk op te slaan en uit te printen.

Plaatsbepaling

Ik heb nog best even zitten puzzelen hoe ik de indeling zou willen. Ik wilde uiteraard wel dat je alles goed zou kunnen zien. Plus dat de flap niet topzwaar zou moeten worden aan een kant, zodat het niet snel om zou vallen. Hierdoor kwamen de koffie en thee op de bovenste flap, de merci op de bodem…de twee suiker en koffie creamer kwamen op de onderste flap. Dit zorgde ook gelijk voor een mooi overzicht. Het vak voor de merci is ruim genoeg, zodat er ook nog een zakje cup a soup in gestoken kan worden. De cup a soup zorgt overigens ook weer voor een beetje meer stabiliteit.

Aan de slag

Voor het maken van de dino’s heb je het volgende nodig:

 • printables
 • stevig papier
 • schaar
 • lijm
 • *eventueel kleine houten wasknijpertjes
 • theezakjes, oploskoffie, koffiecreamer, suikerzakjes (2 per pakket), cup a soup zakjes en merci chocolaatjes
 1. Print de printables af op stevig papier. Let er hierbij op dat je de 3e en 4e pagina afdrukt en niet de 1e en de 2e (anders staan er letters op het papier)!
 2. Knip alle delen uit. Let op dat je de stroken goed georganiseerd houdt!
 3. Vouw alle delen op de stippellijn.
 4. Plak de twee grote delen aan elkaar op de aangegeven plek. Ik plakte de onderste helft op de bovenste helft.
 5. Plak de twee korte kanten van het bakje op elkaar, zodat er een rechthoek ontstaat.
 6. Plak de gevouwen bodem er aan de binnenkant in.
 7. Plak het bakje op de bodem (precies op het deel waar je de twee grote delen op elkaar hebt gelijmd.
 8. Plak de stroken op de aangegeven plek vast. De stukken die je niet plakt, gaan hierdoor bol staan.
 9. Plak de strook met de tekst E.H.B.P. op de rand van de voorflap…laat de strook halverwege overlappen (dus enkel de bovenste helft zit er op geplakt.
 10. Plak de tekening boven de tekst.
 11. Vul het pakket wanneer hij goed droog is. Dit kan soms een beetje lastig gaan, maar dan zit het er wel stevig in en hoef je je geen zorgen te maken dat alles er zo weer uit glijdt.
 12. Vouw het pakket dicht en knoop er een leuk touwtje of lintje omheen, zodat hij mooi dicht blijft.

Maak jij ook zo’n leuke E.H.B.P. traktatie?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Creatieve linkparty

Elke maand is er een Creatieve Linkparty, met elke maand een ander thema. Het creatieve team bestaat uit Emmy (Webkonijn), Melanie (Mel DIY), Elsa en Inge (ElsaRblog), Lindi (Linspiration) en mijzelf. Vorige week was het thema in de CreaKrea linkparty ‘Strijkkralen’ en liet ik je zien hoe je dino’s van strijkkralen kunt maken. En er waren weer fantastische creaties gedeeld. Mijn favorieten van die maand vind je overigens hier. Deze maand is het thema ‘Papier’ aan de beurt in onze maandelijkse Creatieve Linkparty en maakte ik een Eerste Hulp Bij Pauze als traktatie viir de meesters en juffen. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij alle teamleden (hun link vind je onderaan in dit bericht).

Bewaren voor later

Pinterest - Eerste Hulp Bij Pauze

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Op zoek naar meer verjaardagsinspiratie?

Is er binnenkort iemand jarig en ben je op zoek naar traktatie inspiratie? Kijk dan hier.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. De linkparty vind je overigens niet alleen hier, maar ook bij de andere teamleden. En ook zij hebben een leuke creatie binnen dit thema gemaakt…

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 thoughts on “Eerste Hulp Bij Pauze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *