Een gezonde sneeuwpop traktatie

gezonde sneeuwpop traktatie

De grote meid mocht trakteren omdat ze jarig is in de kerstvakantie. Ze wilde graag een gezonde traktatie. Oh, ja….en het moest absoluut een sneeuwpop zijn.

Een gezonde traktatie

De grote meid wilde graag weer een gezonde traktatie. Niet omdat school moeilijk doet over een minder gezonde traktatie, maar omdat iedereen altijd trakteert op cupcakes of chips. Zij wilde graag iets totaal anders trakteren en gezond was echt heel anders. Ook was het haar de vorige keer wel goed bevallen om een gezonde traktatie te geven toen ze trakteerde op ‘cool fruit’.

Lees ook: Een winterse traktatie – fruit is cool

Verder wilde ze graag een sneeuwpop trakteren. Het moest dus absoluut een gezonde sneeuwpop traktatie worden. Prima meid, dan maken we gezellig samen een gezonde sneeuwpop traktatie.

Zelf maken

Ik ben zo’n mama die vindt dat een kind zelf mee moet kunnen werken aan de traktatie. Hoewel de hoedjes nog wel iets te hoog gegrepen zijn voor haar, kon ze de sneeuwpopjes prima zelf maken (haar zusje hielp zelfs met het vullen van de sokken).  De taken waren dus goed verdeeld; ik maakte de hoedjes, haar zusje vulde de sokken en zij maakte de sneeuwpopjes…en samen plakten we de hoedjes op de sneeuwpoppen. Team Santes!

Fruit en …????

Het voordeel van een sneeuwpop in combinatie met fruit is dat je met 1 mandarijn of appel de helft al hebt. Maar wat gebruik je voor de andere helft? Ze wilde dan wel graag iets wat je kon bewaren, zodat kinderen er nog mee konden spelen. Dat werd dus een balletje.

Maar als je geen balletje wilt, maar enkel fruit wilt trakteren dan kun je ook prima een appel als onderkant en een mandarijn als bovenkant gebruiken natuurlijk.

Een mandarijn of appel?

Wij hebben de sneeuwpopjes gemaakt met mandarijnen en balletjes, maar je kunt ook prima appels gebruiken in plaats van mandarijnen. Als je een appel gebruikt moet je er voor zorgen dat de appel onder zit, als je een mandarijn gebruikt moet je er voor zorgen dat deze boven zit…het grootste moet namelijk onder omdat anders de verhouding wat vreemd is. Het voordeel van de appel is dat je dan het zwaarste beneden hebt, waardoor de traktatie makkelijker blijft staan. En je kunt er dus ook voor kiezen om een appel en een mandarijn te gebruiken en een balletje.

Materiaal

Het hoedje heb ik gemaakt van fotokarton. Dit is net even iets steviger dan ‘gewoon’ papier maar niet zo stug als karton. Uit een groot vel kon ik 22 hoedjes halen, waardoor het dus ook gelijk de goedkoopste optie was.

De sneeuwpop is gemaakt van een witte sok voor volwassenen. Ik koos voor een kleine damesmaat en dat was ruim genoeg.

Printable

Het hoedje moet je zelf knutselen. Een printable voor het hoedje is te vinden in het winkeltje en kost hier €0,00…hij is dus gratis. Na voltooiing van de bestelling is het document te downloaden.

Aan de slag

Voor het maken van de gezonde sneeuwpop traktatie heb je het volgende nodig:

Hoedje

Knip de printable uit.

Neem de vormen over op fotokarton.

Knip alle vormen uit.

Knip de driehoekjes uit de buitenkant van de bovenkant van de hoed.

Vouw de driehoekjes naar binnen.

Snijd/knip de lijnen in de binnenkant van de onderkant van de hoed.

Vouw de driehoekjes naar buiten.

Smeer een beetje lijm op de driehoekjes van de onderkant van de hoed.

Plak de strook om de driehoekjes van de onderkant van de hoed…plak ook gelijk de uiteinden van de strook op elkaar.

Ik gebruikte hier een wasknijpertje om de uiteinden op elkaar te houden, zodat ik verder kon naar de volgende hoed terwijl de lijm rustig kon drogen.

Wanneer de lijm droog is kun je de driehoekjes van de bovenkant van de hoed insmeren met een beetje lijm.

Plak de bovenkant van de hoed nu in de strook.

Laat de lijm goed drogen.

Sneeuwpop

Doe een mandarijn/bal in de sok.

Doe de appel/bal in de sok.

Trek de sok goed over de inhoud en knoop een touwtje om de sok, vlak achter de appel/bal.

Knoop ook een touwtje om de sok tussen de twee delen van de sneeuwpop.

Krul de uiteinde van de sok helemaal op tot je niet meer verder kunt, je knipt hem dus niet af. Hiermee kun je de sneeuwpop namelijk rechtop laten staan.

Teken met stift de oogjes, de mond en de knopen op de sneeuwpop.

Knip een strook uit het tricot…dit wordt de sjaal.

Knoop de sjaal om de nek van de sneeuwpop.

Smeer lijm op het randje aan de binnenkant van de hoed.

Zet de hoed op de sneeuwpop en laat de lijm goed drogen.

Maak jij ook zo’n leuke gezonde sneeuwpop traktatie?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Kerst’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een persoonlijke kerstsok kunt maken.

Deze week is het thema ‘Winter’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus een gezonde sneeuwpop traktatie.

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook een keer co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - gezonde sneeuwpop traktatieVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en Mel DIY of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op Pinterest.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


5 thoughts on “Een gezonde sneeuwpop traktatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *