De favoriete crea-cross van 2018

De favoriete crea-cross van 2018

Het crea-cross jaar 2018 is op zijn einde…en dus is het tijd om even terug te blikken. Kijk je mee naar mijn favoriete crea-cross van 2018 en jullie favoriet (volgens de statistieken)?

Mijn favoriete crea-cross van 2018

Het mooiste resultaat

Ik ben nog altijd erg verliefd op het dekbedje van de kleine meid. De prachtige kleur in combinatie met de romantische uitstraling die het heeft zorgen er bij mij voor dat ik nog altijd kan genieten bij het zien van dit setje

Het leukst om te maken

Het leukst om te maken vond ik het knuffeltje van ‘Regenboog’ (De mooiste vis van de zee). Ik wilde al heel lang een knuffeltje maken waarbij ik mijzelf een beetje uitdaagde. Het leek mij toen daarom een knuffel te maken die bij een prentenboek hoort. En omdat ik nog stof over had van het maken van een zeemeerminnenslaapzak, besloot ik die stof te gebruiken om het mooiste visje van de zee te maken.

Het meest dankbare om te maken

Het meest dankbare om te maken vind ik de slaapzakjes. De kleine meid heeft een monstertje en de grote meid een zeemeerminnenstaart. Wanneer het koud is of wanneer ze knus op de bank willen zitten, worden de slaapzakjes er gelijk bij gepakt. Ook in de bolderkar zijn ze erg fijn.

Het meest praktische om te maken

Het meest praktische wat ik voor de crea-cross heb gemaakt is denk ik toch wel de auto-organizer. Ik heb er twee gemaakt voor mijzelf en 1 voor de win-actie.

In de eerste zit allemaal speelgoed en een paar boekjes. Deze hangt standaard in de auto voor het stoeltje van de kleine meid. De andere zit vol met luiers, luierdoekjes, zakjes, spuugdoekjes, pleisters, enz. Deze gaat altijd met ons mee wanneer wij op pad gaan. Hij is namelijk ontzettend compact en zooooo erg handig in openbare toiletten. Dat ze niet massaal bij de babywinkels liggen snap ik nog altijd niet.

Kreanimo

Bij Kreanimo is mijn favoriet de ‘ik verveel mij doos‘. Dit is een doos die je lekker versiert tijdens een knutselsessie (dan verveel je je dus al niet meer) en vervolgens vult met leuke dingetjes om te doen…bijvoorbeeld knutselspulletjes (dan verveel je je bij het openen er van dus nog een keer niet). Zo slim…en erg leuk.

BMellow

Bij BMelloW vind ik de etui voor de bullet journal erg leuk gemaakt. Deze etui vul je met jouw bullet journal en een aantal spulletjes die je voor jouw bullet journal gebruikt. En deze maak je op de naaimachine…tja, daar heb ik dan een zwak voor 😉

Jullie favoriete crea-cross van 2018 (volgens de statistieken)

Mijn mama momenten

Op ‘Mijn mama momenten’ lazen jullie het liefst over het quietbook. Alleen deel 1 is al bijna 1000 keer bekeken…en er zijn 5 delen. Alle delen samen zorgden voor ruim 2000 views. Dit is een project wat ik nog helemaal moet uitwerken, zodat ik het ook kan overzetten naar ‘Mama Duizendpoot’. Maar dat is nog een hele klus, want hiervoor moet ik het patroon helemaal digitaal maken! Het duurt dus nog wel even voordat hij hier verschijnt.

Mama Duizendpoot

Op ‘Mama Duizendpoot’ zijn de kerstkaartjes het best bekeken bericht van dit jaar. Het is dan ook een gezellig project om samen (met kinderen) te maken, met een mooi resultaat. Daar komt bij dat het een leuke combinatie is van knutselen, naaien en borduren. Ik heb mij in elk geval erg vermaakt tijdens het maken van de kaartjes…en ik hoop jullie ook.

Winkeltje

In het winkeltje is het best verkochte patroon het patroon van de pleisters, mitella enz. En dat begrijp ik best, want daar wordt hier ook erg veel mee gespeeld.

Heb jij ook een favoriet?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw jouw favoriet. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’ of in de reactie onder dit bericht. Ik ben erg benieuwd.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Voor de tafel’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een bestekzakje voor het kerstdiner kunt maken. Deze week is er geen thema, maar een afsluiting. Het jaar 2018 ronden we af met een terugblik. Niet allen ik blik terug op de beste van 2018, maar ook Ilse (de bedenker en host van de crea-cross) en Melanie van BMelloW (die net als ik co-host is). Kijk dus vooral ook even bij de favoriete crea-cross van Kreanimo en Bmellow.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link party die je hier onder via de link kunt bereiken. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen.

Inlinkz Link Party

3 thoughts on “De favoriete crea-cross van 2018

    1. Een enorme groei! Van verhaaltjes over mijn mamaleven naar een blog op eigen domein over mijn creativiteiten als mama…met webshopje. En wat was het leuk om de crea-cross samen met jullie te doen. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in weer een jaar crea-cross…en dit keer met wel 52 co-hosts (tenminste, dat hoop ik toch wel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *