Een schilderij met een lijmpistool

Boom van lijm en verf

Soms zie je iets voorbij komen en denk je: “Dat wil ik ook proberen!” Dit schilderij met een lijmpistool was zo’n project.

Saaie muur

In de keuken hebben we wat groene kleur accenten die helemaal passen bij mijn Joseph Josehp tic. Ik vind dit een geweldig merk voor in de keuken. De kleur groen is mooi fris en de gadgets zijn zo weldoordacht praktisch…en het is ook nog eens prachtig om te zien. Maar een saaie muur in zo’n vrolijke frisse keuken kan natuurlijk niet. Daar moest toch wel een schilderij hangen. Ik besloot een diy uit te proberen die ik een tijd geleden had gezien.

YouTube

Een hele tijd geleden zag ik eens een filmpje voorbij komen op YouTube. Het was een prachtig schilderij met een 3D effect van lijm. Echt fantastisch mooi. Niet dat ik het zo goed kan als dat het in het filmpje gemaakt is. Daarvoor ontbreekt het mij behoorlijk aan kennis, materiaal en techniek. Maar ik wilde het toch eens uitproberen…gewoon om te kijken wat wel lukt met wat ik kan en met wat ik had aan materiaal.

Kleur

Hoewel ik de boom uit het filmpje prachtig vind, vond ik hem qua kleur niet echt passen in onze keuken. Ik maakte het dus in mijn eigen kleuren. Hierdoor is het effect wel gelijk anders, maar het idee is nog steeds hetzelfde. De lijm uit de lijmpistool maakt een mooi 3D effect.

Aanvulling

De boom vond ik in deze kleuren nog een beetje kaal. In het filmpje is de boom vrij donker, waardoor de kale takken niet misstaan. Maar bij de frisse kleur groen miste ik echt bladeren. Omdat ik niet zo goed ben in het schilderen van minuscule blaadjes, besloot ik de techniek te gebruiken die we eerder hebben gebruikt bij het maken van een boom. Met wattenstaafjes kun je namelijk heel simpel en vrij snel heel veel blaadjes stempelen.

Of toch iets anders?

Ondanks dat ik de boom nog helemaal niet zo gek vind geworden, heb ik toch nog even getwijfeld of ik niet liever iets anders wilde maken. Puur om de techniek nog eens verder te ontwikkelen en om nog eens iets anders te maken. Maar voor nu is de boom eerst wel voldoende. In de toekomst ga ik proberen iets anders te maken met dit leuke 3D effect.

Materiaal

Omdat je met lijm op de basis werkt, is het goed om na het tekenen met lijm alles te ‘gronden’ met gesso of een andere primer. Verf blijft namelijk niet goed op lijm zitten. Daarna kun je er met verf overheen.

Aan de slag

Voor het maken van een schilderij met lijmpistool heb je het volgende nodig:

 • canvas
 • *eventueel potlood
 • lijmpistool met veel lijm
 • gesso (of andere primer)
 • verf
 • bord of bakje om kleuren op te mengen
 • spons
 • penselen
 • *eventueel wattenstaafjes
 1. *Teken eventueel een boom op het canvas. Ik heb dit niet gedaan, maar daar heb ik achteraf gezien wel spijt van. De vorm van de boom is namelijk niet helemaal naar mijn wens geworden.
 2. Maak met lijm een tekening van de boom.
 3. Wanneer de lijm goed hard is, zet je alles in de gesso (of andere primer).
 4. Wanneer de gesso (of andere primer) droog is, kun je met een spons de achtergrondkleur aanbrengen. je kunt hierbij met kleur(schakeringen) spelen.
 5. Wanneer de achtergrond droog is, Kan de boom geverfd worden.
 6. *Omdat ik de boom te kaal vond voor de kleur, heb ik nog een bundeltje wattenstaafjes gebruikt om blaadjes te stempelen . Dit heb ik gedaan toen de verf van de boom volledig droog was.
 7. *Op dezelfde manier als de blaadjes, kun je trouwens ook bloesem stempelen in de boom. Zo kun je er helemaal een eigen draai aan geven.

Maak jij ook zo’n leuke schilderij met een lijmpistool?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Creatieve linkparty

Elke maand is er een Creatieve Linkparty, met elke maand een ander thema. Het creatieve team bestaat uit Emmy (Webkonijn), Melanie (Mel DIY), Elsa en Inge (ElsaRblog), Lindi (Linspiration) en mijzelf. Vorige week was het thema in de CreaKrea linkparty ‘crêpe papier’ en liet ik je zien hoe je een hyacint op 3 manieren kunt maken. En er waren weer fantastische creaties gedeeld. Mijn favorieten van die maand vind je overigens hier. Deze maand is het thema ‘Verf’ aan de beurt in onze maandelijkse Creatieve Linkparty en maakte ik een schilderij met lijmpistool. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij alle teamleden (hun link vind je onderaan in dit bericht).

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. De linkparty vind je overigens niet alleen hier, maar ook bij de andere teamleden. En ook zij hebben een leuke creatie binnen dit thema gemaakt…


You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

4 thoughts on “Een schilderij met een lijmpistool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *