Pinguins van een eierdoos

pinguins van eierdoos

Vind jij het ook zo leuk om te knutselen met dingen die je anders zou weggooien? Maak dan eens deze schattige pinguïns van een eierdoos. 

Recycle

Afval gebruiken als knutselmateriaal vind ik erg leuk. Een eierdoos is ook ontzettend leuk knutselmateriaal doordat je het op verschillende manieren kunt gebruiken. Zo maakte ik al eens een elfenlampje met behulp van een eierdoos en maakte ik eens een dierenspel van een eierdoos. Knutselen hoeft niet duur te zijn en een eierdoos kan echt prachtige resultaten geven.

Dieren van een eierdoos

Van eierdozen kun je heel leuk dieren maken. En dit keer koos ik voor het maken van pinguïns. Pinguïns hebben namelijk een beetje de vorm van de puntjes die in de eierdozen zitten. Je hoeft er dus niets op te plakken, maar enkel te verven. In de punt zitten hoekjes en die hoekjes heb ik weer gebruikt om vleugels te suggereren. En het rechte uitstekende stukje aan de onderkant zijn prima pootjes.

Niets gaat verloren

Wanneer je de punten uit de eierdoos hebt geknipt (en je hebt dat een beetje netjes gedaan), da heb je nog veel bruikbare delen over. Deze delen heb ik gebruikt om een ijslandschap te maken waar de pinguïn op kan ‘leven’. Dat maakt het gelijk een stuk leuker om met de pinguïns te gaan spelen.

Combineren

De pinguïns hebben we een tijdje geleden al gemaakt. Toen maakten wij nepsneeuw…en in nepsneeuw moeten natuurlijk wel pinguïns 😉 Ook kun je de pinguïns goed combineren met gekleurde (en witte) rijst. Zo kun je met blauwe rijst water maken en met witte rijst het ijslandschap.

Materiaal

Alles is gemaakt van een eierdoos. Door ook en ijslandschap te maken, gaat er weinig van de eierdoos verloren. Door de delen van de eierdoos te verven komen de delen helemaal tot leven. Ik heb gewoon verf voor kinderen gebruikt…of eigenlijk hebben wij die gebruikt, want de kleine meid heeft natuurlijk haar eigen pinguïns en ijslandschap gemaakt 😉

Aan de slag

Voor het maken van pinguïns van een eierdoos heb je het volgende nodig:

  • eierdoos
  • schaar
  • potlood
  • verf
  • kwast
  • lijm (voor het ijslandschap)
Pinguïns

Knip de deksel van de eierdoos er netjes af.

Knip de punten uit de eierdoos, doe dit zo veel mogelijk over de lijnen van de eierdoos, zodat je nog mooie stukken overhoud voor het ijslandschap.

Knip eventueel nog even de onderkant de de punten netjes, zodat er pootjes aan de onderkant zijn en eventueel en puntje voor het staartje.

Teken de lijnen op de pinguïn (buik met gezicht).

Verf het getekende deel wit (het kan zijn dat dit twee keer moet om het wit dekkend te maken, maar de verf droogt vrij snel op eierdoos).

Wanneer de witte verf droog is, kun je de rest van de eierdoospunt zwart verven. Let er wel op dat je de pootjes nog even niet verft.

Zet met de zwarte verf ook gelijk de oogjes in het gezicht.

Tot slot verf je de pootjes oranje en maak je met de oranje verf ook gelijk een snaveltje.

IJslandschap

Knip een lange kant van de deksel af.

Knip halve ‘dopjes’ uit de eierdoos (die delen waar de eieren in staan).

Plak de halve ‘dopjes’ tegen de binnenkant van de deksel, zodat het bergen lijken.

Wanneer de lijm droog is, kun je alles wit verven.

Als de witte verf droog is kun je met grijs accenten aanbrengen op de ijsbergen, zodat het net echte ijsbergen lijken.

Tot slot verf met blauw nog een waterpartij aan de voorkant. Dit mag met verschillende kleuren blauw. Als je niet wacht tot de verf droog is, mengen de verschillende tinten blauw mooi.

Maak jij ook zulke leuke pinguïns van een eierdoos?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf. Vorige week was het thema ‘Bottles’ ik je zien hoe je een isolerend jasje (in de vorm van kleding) voor een wijnfles kunt maken.

Deze week is het thema ‘The zoo’ aan de beurt en maakten we pinguïns en een ijslandschap van een eierdoos. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - pinguins van eierdoosVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

2 thoughts on “Pinguins van een eierdoos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *