De tablethoes

Tablethoes

De grote meid kan wel een tablethoes gebruiken. Zo blijft hij beter beschermd en kan ze haar tablet ook neerzetten. Ik maakte er een in haar favoriete kleuren, zodat ook echt bij haar past.

Een hoesje en een standaard

Beide meiden hebben hier hun eigen tablet. De kleine meid heeft nog altijd een tablet met een dikke rubberen hoes eromheen, want zij laat hem nog wel eens per ongeluk vallen. Maar de grote meid heeft al een ‘grote meiden tablet’ en die heeft niet zo’n dikke rubberen beschermhoes. Wel sleept ze dat ding van boven naar beneden en andersom en omdat ze er de helft van de tijd niet is (stiefdochtertje) ligt dat ding tijdens haar afwezigheid stof te vangen. Ik besloot daarom een hoesje voor haar tablet te gaan maken in de kleuren die zij zo mooi vindt met de stof die zij zo schitterend vindt. En natuurlijk moest de hoes er ook voor zorgen dat de tablet als mini-t.v. gebruikt kan worden en moest hij kunnen staan. Zo kan ze op haar kamertje lekker relax ‘Netflixen’.

Persoonlijk

Het leuke aan zelf dingen maken is dat je de dingen heel persoonlijk kunt maken. Het is altijd in de goede kleur en met de juiste motiefjes omdat die zelf kunt uitzoeken. In dit geval heb ik de buitenkant gemaakt van een stofrestje die ik nog had van haar superhelden pak. Dat stofje had ze zelf uitgekozen en vond ze ontzettend gaaf. Het biaisbandje heeft ze ook ooit zelf uitgekozen; roze met hartjes. Die heeft ze toen uitgekozen voor de schortjes voor haar kinderfeestje…en uiteindelijk vond ze het toch zonde als die gebruikt ging worden daarvoor. Dit was het moment om hem toch te gaan gebruiken. Wat ze er van vindt? Dat is nog even een verrassing, want ze gaat hem onder de kerstboom vinden deze Kerst. Ik ben ontzettend benieuwd wat ze er van gaat vinden.

Materiaal

Ik heb gekozen voor verschillende soorten stof. Voor de binnenkant heb ik gekozen voor kunstleer, omdat deze de warmte van de tablet beter afvoert. Voor de buitenkant heb ik gekozen voor een stof die dun en soepel is, zodat het niet te zwaar zou worden voor de naaimachine. De hoes is gevuld met grijskarton, zodat de hoes ook als standaard te gebruiken is. De tablethoes is dus niet uitwasbaar. Het is daarom dan ook wijs om de buitenkant te maken van een stof die ook afneembaar is.

Achter de buitenkant van de tablethoes heb ik breaker teflon gebruikt, omdat dit waterdicht is. Zo wordt het karton niet aangetast door klamme handen. Maar je kunt hiervoor ook prima geplastificeerd katoen nemen. Wanneer je de breaker teflon/geplastificeerd katoen mooi vindt, hoef je natuurlijk niet nog een ander stofje te nemen voor de buitenkant.

Patroon

In het document kun je zien hoe je zelf het patroon kunt tekenen. Het document is gratis en kost dus €0,00. Na het voltooien van de bestelling kun je het document downloaden.

Aan de slag

Voor het maken van de tablethoes heb je het volgende nodig:

 • patroon
 • meetlint
 • grijskarton
 • potlood/stift
 • stof (kunstleer, breaker teflon/geplastificeerd katoen en eventueel een soepele dunne stof die afneembaar is)
 • textiellijm
 • *eventueel stofkrijt
 • schaar
 • garen
 • biaisband
 • klittenband
 • elastiek

Teken het patroon op het grijskarton.

Knip het karton uit.

Lijm de randjes van het karton en plaats deze op de achterkant van het stof voor de binnenkant van de tablethoes. Zorg er hierbij voor dat er 2-3 mm ruimte tussen de kartonnen stroken zit.

Naai lijnen tussen de stroken karton, dit zijn hulplijnen zodat je straks goed tussen de kartonnen stroken kunt naaien wanneer je het karton niet meer kunt zien.

Naai stukje klittenband op de rechter ‘flap’…ongeveer 2 cm vanuit de hoeken. Gebruik hiervoor het harde deel van het klittenband.

Leg de tablet op de rechthoek naast de ‘flap’ met het klittenband, netjes in het midden.

Kijk waar je het elastiek moet plaatsen, zonder dat dit over het scherm zelf komt.

Naai het elastiek vast aan de uiteinden. Rek hierbij het elastiek niet uit en leg het elastiek plat op de stof (zonder speling dus). Probeer zo veel mogelijk langs de rand van het stof te naaien en vlak naast de genaaide hulplijnen.

De uiteinden naai je nu nogmaals vast, maar dan met het naaivoetje langs de zojuist genaaide lijnen. Zo zit het elastiek steviger en zakt de tablet niet uit het hoesje doordat er geen speling meer in zit.

Lijm nu weer langs de randen van de kartonnen stroken.

Plak het nu op de achterkant van het breaker teflon/geplastificeerd katoen.

Naai de binnenkant en de buitenkant langs de rand op elkaar.

Als je een andere buitenkant wilt, speld je de hoes nu op de achterkant van de gewenste stof…met het kunstleer naar de buitenkant. Deze naai je ook langs de rand vast.

Naai de lagen op elkaar tussen het karton door (naai over de hulplijnen die je in het begin gemaakt hebt).

Naai biaisband rondom de tablethoes.

Plaats de tablet in de hoes.

Vouw de tablethoes netjes dicht (de linker ‘flap’ vouw je eerst naar binnen) en kijk waar het klittenband op de voorkant komt. Meet dit goed.

Vouw de tablethoes ook als standaard (zoals op de foto) en kijk waar het klittenband op de voorkant komt. Meet dit goed.

Verwijder de tablet

Markeer de plek waar het zachte deel van het klittenband moet komen en naai deze op de voorkant en op de linker ‘flap’ (let er op dat je onderdraad de kleur van het kunstleer heeft).

Je kunt eventueel nog elastiek op de rechter ‘flap’ bevestigen, zodat je een extra sluiting hebt voor de hoes. Span het elastiek niet tijdens het naaien! Het voordeel van dit elastiek is dat je op die manier een extra buffer hebt om te voorkomen dat de tablet uit de hoes kan glijden wanneer hij gesloten is en je hem ergens mee naartoe neemt.

Je kunt eventueel de buitenkant nog versieren met een leuke strik. Ik heb deze van lint gemaakt en er met de hand op genaaid.

Maak jij ook zo’n leuke tablethoes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Sint Maarten’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je elfen lantaarns kunt maken.

Deze week is het thema ‘High tech’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus de tablethoes.

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook een keer co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - TablethoesVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en Mel DIY of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op Pinterest.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


4 thoughts on “De tablethoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *