Een regenmaker
Helemaal tot rust komen met je eigen gemaakte regenmaker…en dan ook nog eens gemaakt van een koker die je anders weg zou gooien. Ik houd van recyclen!
Muziek maken
Met een regenmaker kun je het geluid van vallende regen nabootsen…maar je kunt ook een ritme maken en hem als shaker gebruiken.
Rustgevend
Het geluid van vallende regen ervaren we vaak als rustgevend. Het constante (bijna brommende) geluid maskeert het geluid van de omgeving. Het geluid in jouw omgeving lijkt dus te verdwijnen en wordt gevuld met een voorspellend zacht geluid. Hierdoor ervaren we regen vaak als een rustgevend geluid. Ook helpen herinneringen een handje mee om je tot rust te brengen. Ikzelf denk bij het horen van regen gelijk aan de tijd dat we met de tent op vakantie waren en dat het toen regende. Vaak deden we dan spelletjes in de tent…en dat was erg gezellig. Met deze regenmaker kun je helemaal zelf het geluid nabootsen van regen en even helemaal tot rust komen.
De regenmaker afsluiten
Het uiteinde van de koker kun je op verschillende manieren dicht maken. Wanneer je dezelfde koker hebt als ik, dan zitten daar ook doppen op de uiteinden…dat is een perfecte manier om af te dichten natuurlijk. Om er voor te zorgen dat de doppen er niet zo snel af zouden gaan, heb ik er nog afgeknipte ballonnen overheen getrokken. De ballon heb ik vast gemaakt met tape.
Maar je kunt de uiteinden ook afdichten met papier en tape. Let er dan wel op dat het papier niet gaat scheuren door slijtage;)
De regenmaker versieren
De buitenkant kun je op verschillende manieren versieren. Ik heb hem versierd met papier en lijm. Het papier hem ik gekleurd zoals ik ook de achtergrond van de waterbestendige lampion heb gemaakt. Maar je kunt ook tape of folie gebruiken.
Wel of geen spijkers?
Wanneer je de regenmaker met kleine kinderen maakt, kan ik het mij voorstellen dat je liever geen spijkers gebruikt. Op zich kun je het geluid nog wel een beetje nabootsen wanneer je geen spijkers gebruikt…al moet je dan wel heel rustig de koker scheef houden. Wanneer je wel spijkers gebruikt, vallen de rijstkorrels ook op de spijkers en doen ze er langer over om helemaal naar beneden te vallen.
Aan de slag
Voor het maken van een regenmaker heb je het volgende nodig:
- stevige koker (ik gebruikte de koker van glow in the dark armbandjes, maar een Pringlesbus kan bijvoorbeeld ook prima)
- spijkers (iets je kleiner dan de diameter van de koker en niet te dik…zorg voor een mooie platte kop)
- brede tape
- rijst
- iets om de uiteinden mee af te dichten
- iets om de buitenkant mee te versieren (folie of papier & lijm of…)
Maak een kant van de koker dicht. Dat kan met papier en tape, maar dat kan ook met doppen (wanneer je net zo’n koker gebruikt als dat ik heb gedaan), ballon en tape.
Steek spijkers in een spiraal door de koker.
Vul de koker maximaal tot een kwart met rijst.
Maak de andere kant van de koker op dezelfde manier dicht als dat je bij de ene kant hebt gedaan.
Versier de buitenkant met folie of met papier & lijm…of met wat dan ook.
Ik heb langs de uiteinden nog even een beetje extra tape gewikkeld. Zo zit de versiering er netter omheen en blijft alles beter zitten.
Maak jij ook zo’n leuke regenmaker?
Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.
Bewaren voor later
Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.
Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.
Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.
Diy inspiratie
Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.
One thought on “Een regenmaker”