Het kleurenmonster lespakket

Het kleurenmonster lespakket

Sinds we het boekje ‘Het kleurenmonster’ hebben, heb ik al veel dingen gemaakt rondom dit heerlijk gekke monstertje. En het meeste is perfect voor in de klas. Voor de juffen van de kleine meid heb ik een speciale ‘kleurenmonster lespakket’ samengesteld.

Het kleurenmonster lespakket

In het kleurenmonster lespakket zitten 6 dingen (inclusief boekjes). Dit lespakket is gericht op het jonge kind en is daardoor het meest geschikt voor groep 0 t/m 2…voor peuters en kleuters dus. In deze lesbrief vind je alle onderdelen met een korte uitleg. De lesbrief is hier gratis te downloaden.

Boeken

Er zijn nu twee delen uitgebracht. De eerste boek is ‘Het kleurenmonster‘. In dit boek gaat het vooral om verschillende basis-emoties (blij, verdrietig, boos, bang, rustig en verliefd. Het tweede boek is ‘Het kleurenmonster gaat naar school‘. Hierin gaat het kleurenmonster voor het eerst naar school.

Kleuren sorteren

Het kleurenmonster gaat in het eerste boekje zijn emoties in potjes sorteren…hierbij sorteert hij eigenlijk ook kleuren. Hoe leuk is het dan om tijdens het verhaal ook kleuren te sorteren. Hier kun je lezen hoe je de sorteerpotjes kunt maken.

Handpoppen

Om het verhaal nog levendiger te maken, kun je het verhaal ook voorlezen met handpoppen. Maar je kunt ook (kring)gesprekken voeren met de kinderen met behulp van de verschillende kleuren handpoppen. Zo kunnen leerlingen zelf uitzoeken hoe zij zich voelen en samen met de kleurenmonster vertellen waarom zij zich zo voelen. Ook kun je ze bij de poppenkast neerleggen het de kinderen hun eigen kleurenmonster-avonturen laten verzinnen. Hier kun je lezen hoe je de handpoppen voor volwassenen en voor kinderen kunt maken.

Je kunt de handpoppen in all kleuren maken. Aan de kleuren die niet in het boekje staan, kun je dan nog zelf emoties koppelen.

Zorgenvriendje

Soms is het best lastig om te vertellen hoe jij je voelt. Een zorgenvriendje kan daar bij helpen. Kun je het niet vertellen? Dan mag je ook een tekening in zijn mond stoppen. Dat vind hij heel lekker. 😉 Hier kun je lezen hoe je een zorgenvriendje kunt maken.

Kleurenmonster tekenen 

Een kleurenmonster tekenen is helemaal niet moeilijk. In dit filmpje laat ik stap voor stap zien hoe je een kleurenmonster kunt tekenen.

Kinderen kunnen dan hun eigen kleurenmonster kleuren aan de hand van hun gevoelens. Ook kun je ze een eigen verhaaltje laten maken.

Kleurenmonster knutselen

Een kleurenmonster kun je heel simpel knutselen met een wc rolletje, vouwblaadje, lijm en stift. Hier kun je lezen hoe je een kleurenmonster van een wc rolletje kunt maken. Wil je liever een filmpje zien? In dit filmpje laat ik zien hoe je het kleurenmonster kunt knutselen van een wc rolletje.

Extra activiteit

Het kleurenmonster is ook goed te vouwen met verschillende niveau’s. Hiervoor heb ik ook vouwkaartenvouwkaarten gemaakt, zodat kinderen dit als hulpmiddel kunnen gebruiken.

Extra

Nu is dit kleurenmonstertje eigenlijk bedoeld als toilettasje, maar hij is ook prima te gebruiken als etui. (stop er dan alleen niet te veel potloden, pennen en stiften in, want hij sluit niet met een rits).

Bewaren voor later

Pinterest - kleurenmonster lespakketVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

In de klas

Wil je weten wat er nog meer te vinden qua inspiratie voor in de klas? Kijk dan op de pagina ‘Mama in de klas’.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *